Infotekets egna barnböcker

Barn mår bra av att veta. Därför producerar infoteket två egna serier med barnböcker. Kompisserien riktar sig till alla barn som vill veta mer om olika funktionsnedsättningar. Anhörigserien riktar sig till barn som har en nära anhörig med funktionsnedsättning.

Kompisserien

Omslag sex kompisböcker

Lär känna Max, Lova, Dante, Maja, Oscar, Ella och deras vänner i infotekets kompisböcker. Det är en bokserie i mini-format med fokus på barn som har olika funktionsnedsättningar. 

Serien är framtagen i nära samarbete med MrsHyper som har skrivit text och illustrerat. Du är välkommen att hämta eller beställa böckerna från infoteket.


I kompisserien ingår:


Nya barnböcker

Kompisböcker

Nu hittar du tre helt nya böcker som pdf-dokument i listan ovan: Min kompis har språkstörning, Min kompis har IF samt Min kompis har hörselnedsättning. Dessutom är boken Min kompis har Downs syndrom reviderad. Böckerna finns snart att beställa i bokform från infoteket. 

Anhörigserien

Alla omslag
Följ med hem till Wilma, Sara, Kalle, Hannah och flera andra barn. Hur ser vardagen ut när mamma eller pappa har till exempel adhd, tvångssyndrom, depression eller cp-skada? Vilken hjälp får familjen? Hur kan det bli bättre? I slutet av varje barnbok finns råd till barnen om vad de kan göra om de känner sig oroliga för sina föräldrar. 

I anhörigserien ingår:


Anhörigserien som filmer

Böckerna i anhörigserien finns som filmer på vår Youtube-kanal. De finns med svensk, finsk, engelsk och arabisk text.

 

Vad kostar böckerna?

För verksamheter i regi av Region Uppsala är böckerna gratis.

För övriga verksamheter och organisationer kostar böckerna 25 kr/st plus fraktkostnad.

För privatpersoner är böckerna från våra barnboksserier gratis. Det gäller max två böcker för privat användning. Därutöver kostar böckerna 25 kr/st plus fraktkostnad. 

Beställning

Hämta på infoteket eller beställ via e-post infoteket@regionuppsala.se eller telefon 018-611 66 77.