Om drömmar - Wiks teaterklass spelar på Reginateatern i mars

26 februari 2019

Teaterklassen på Wiks folkhögskola. Foto: Bim de Verdier

Samarbetet mellan teaterlinjen på Wiks folkhögskola och Reginateatern i Uppsala fortsätter. I slutet av mars är det premiär för årets föreställning, Om drömmar.

Om drömmar är en föreställning om hur det är att leva som ung i Sverige idag. En föreställning om visioner och vilda fantasier, om det som roar och det som oroar. I drömmen förändras din blick på världen, vad som är sant och vad som är lögn är inte alltid så lätt att veta. Här gäller inte verklighetens lagar, tid och rum upphävs, minnen blandas med fantasier och orimligheter så att nya mönster skapas.

Om drömmar är en rykande färsk föreställning med humor och allvar och en massa energi, tillägnad alla ungdomar i Uppsala län och alla andra med ungdomssinnet kvar. Under ledning av regissörerna och teaterlärarna John Fiske och Bim de Verdier har de 15 deltagarna på Wiks folkhögskolas skådespelarutbildning skapat den föreställning som de själva velat se.

Medverkande: Alva Petrus, Amanda Wall, Anna Negri, Dimitris Voglis, Hedda Graversen, Jonathan Wiktorsson, Liv Björk Zehourou, Nathaniel Hagos, Nellie Lydh, Ola Rosén, Oliver Samuelsson, Samuel Eskilsson, Tora Jacobsson, William Linjer och Ylva Jakobsson.

Spelas kostnadsfritt för skolklasser dagtid 26–27/3, och den 27/3 kl. 19 för allmänheten.

Biljetter genom Reginateatern, www.reginateatern.se.

Mer information: bim.de.verdier@regionuppsala.se

På bilden ser vi elever från teaterlinjen på Wiks folkhögskola. Foto: Bim de Verdier.