Wikdagen den 18 maj

15 april 2019

Elevutställning under Wikdagen 2018. Foto: Gunnar Matti

Välkommen till Wik lördag den 18 maj kl. 11–18 då Wiks folkhögskola håller öppet hus. Wikdagen är den dag då eleverna på de ettåriga estetiska utbildningarna visar vad de jobbat med under året som gått.

Konstlinjen bjuder på konstutställningar i flera olika lokaler. Den traditionella och mycket uppskattade körkonserten i Riddarsalen på Wiks slott ges även i år (kl. 13 och 14.30), liksom en utomhuskonsert med start kl. 15.45 där musiklinjens ensembler avlöser varandra och bjuder på musik i årets olika genrer, soul/ blues, folkmusik och Balkan, jazz och latin. I gymnastikhallen spelar teatereleverna egna bearbetningar av tre kända vandringsdramer: Alice i underlandet, inspirerad av Lewis Carrolls klassiker, Tafsa inte, jag bits, inspirerad av Henrik Ibsens "Peer Gynt" och Hot mot hennes liv, fri bearbetning av Martin Crimps pjäs. Alla teaterföreställningar spelas två gånger och är ungefär en halvtimme långa. Vidare gör skrivarlinjen sedvanliga uppläsningar av nyskrivna texter på utescenen vid Tengbom. Nytt för i år är att eleverna på linjen Gränsöverskridande scenkonst deltar genom installationer på temat protest.

Wikdagen är ett utflyktsmål som erbjuder fika, mat, slottsvisning och promenadstråk längs vattnet och i slottsparken samt den vidsträckta naturparken. Det är en folkfest för alla konst- och kulturintresserade men också en mötesplats för tidigare elever och den som funderar på att söka till någon av skolans estetiska utbildningar.

Fritt inträde.

Program Wikdagen 2019 (pdf)Hitta till Wiks folkhögskola.

Läs mer om Wiks folkhögskola på www.wik.nu