Helgkurser hösten 2019

Helgakademin erbjuder en möjlighet till eget skapande både för dig som är nybörjare och för dig som är yrkesverksam.

Vi har ateljéer, grafikverkstad, keramikstudio, screentryckssal, vävstuga och ramverkstad, i det gamla godsmagasinet Tengbom. Färgeriet ligger i undervåningen till ett av kurshotellen ett stenkast från stranden och våra körkurser håller till på  Wiks slott.

Som kursdeltagare kan man antingen bo på skolan eller vara resande. Alla deltagare äter lunch gemensamt. Lärarna är erfarna pedagoger, konstnärer och musiker. Kurserna är tänkta både för den som är nybörjare och för den som kommit en bit på väg.

I kurskostnaden ingår förbrukningsmaterial samt lunch alla kursdagar. Undervisningen är gratis för kursdeltagarna då den finanseras med statliga medel.  För boende tillkommer följande kostnader:

Boende under 3 dagars kurs

  • Boende, inklusive frukost, en middag, lakan och handduk 
    1 400 kr /person

 

Boende under 5 dagars sommarkurs

  • Boende inklusive frukost och middag, lakan och handduk

    2 500 kr /person

 

Boende under 10 dagars sommarkurs

  • Boende inklusive frukost och middag, lakan och handduk

   5 500 kr /person

 

Information gällande boende:
Det är sedan hösten 2017 ingen prisskillnad mellan enkel och dubbelrum. Vi kan erbjuda boende i enkelrum i mån av plats.

Ansökan
Ansökan görs digitalt via hemsidan. Under respektive kurs finns en länk till kursens ansökningsformulär.  Ansökningslänkarna går till folkhögskolornas "Mina Sidor" där du skapar ett personligt konto om det är första gången du ansöker till en folkhögskola. Har du redan ett konto loggar du in och fyller i dina uppgifter. Via ditt konto kan du sedan följa och administrera din ansökan. Antagningsbesked och information skickas till den e-postadress som uppgetts i ansökan.

Ansökan ska vara skolan tillhanda:
Helgkurs - se datum för respektive kurs. Antagning sker i samråd mellan kursadministratör och undervisande lärare.
Sommarkurs i juni/juli - ansök senast 31/3. Höstens kurser blir tillgängliga på hemsidan den 1 september, och vårens kurser den 1 december.  Antagning sker efter sista ansökningsdag.

Anmälan:
Anmälan är avbokningsbar fram till 30 dagar före kursstart. Avanmälan görs via mejl till ansvarig kursadministratör. Om du inte har möjlighet att gå kursen på grund av sjukdom och styrker detta med läkarintyg så debiteras du endast en administrativ kostnad på 250kr. Om du av annan anledning uteblir från bokad kurs eller bokar av kursen mindre än 30 dagar innan kursstart faktureras du hela kursavgiften och bokad logi.

Med reservation för ändringar.

 

Följ oss