Fruktträdsbeskärningskurs i september

16 augusti 2017

Äppellunden i Wikparken
Äppellunden i Wikparken. Foto: Charlotte Björck

Vi kan glädjande nog berätta att trädgårdsdesigner Per Axell kommer till oss lördagen den 9/9 och lördagen den 16/9 kl. 09.00-16.00 för att hålla i en trädbeskärningskurs.

Under flera år har vi på Wik samarbetat med trädgårdsdesigner Per Axell. Per har skapat de trädgårdar som finns hos oss och på ett mycket smakfullt sätt fått Wikområdet att leva med allt från perenna växter till vackra ekar samt en äppellund som är fantastisk med många olika sorters äpplen. Vi har nu nöjet att erbjuda en dag tillsammans med Per som lär oss att beskära äppelträd. Ta chansen att få vara en heldag med Per!

Deltagarna kommer att instrueras av och arbeta tillsammans med Per då vi kommer att prova på JAS- beskärning av fruktträd, Per Axellsom är mer skonsamt för träden jämfört med den mer traditionella vinterbeskärningen. Dagen kommer att innehålla viss teori, samt en hel del praktiska övningar i Wiks vidsträckta äppellund. Var och en får ta med sin egen sekatör och beskärningssåg men stegar kommer att finnas på plats. Vill man så kan man på plats köpa fruktträdsstegar, beskärningsredskap, trädstöd, sekatörhölster, sågar m.m. direkt av Per och av honom väl utvald kvalitet.

Under kursen kommer fruktträden i vår trädgård att beskäras, och det kommer också i utbildningssyfte att nyplanteras så man kan lära sig mer om själva planteringen. Kursen varar i fem timmar med lunchpaus inkl. kaffe och kaka kl. 12–13 samt kaffekorg både för- och eftermiddag.

Max antal deltagande är 15 personer.

Kostnad inkl. mat och dryck är 650 kr.

Anmälan gör du via mejl till wiks.slott@regionuppsala.se eller genom att ringa 018-611 66 60.
Sista anmälningsdag är den 6/9 för kursen 9/9 och den 13/9 för kursen som ges den 16/9.

Hoppas att vi ses!
Marie Berglund & Marita Karlsson
Wiks slott
018-611 66 60