Fruktträdskurs på Wiks slott

Fruktträdskurs på Wiks slott

Trädgårdsdesigner Per Axell kommer vid två tillfällen under 2020 till Wik för att hålla en fruktträdskurs.

Under flera år har vi på Wik samarbetat med Per Axell. Han har skapat de trädgårdar som finns hos oss och på ett mycket smakfullt sätt fått Wikområdet att leva med allt från perenna växter till vackra ekar samt en fantastisk äppellund med många olika sorters äpplen.

Vi har nu nöjet att erbjuda denna fruktträdskurs med Per Axell i samarbete med Sveriges Pomologiska Sällskap samt lärare från Enköpings Yrkeshögskola/trädgård. Per Axell har mångårig erfarenhet inom beskärning och fruktträdens vård och har under lång tid varit aktiv i Sveriges Pomologiska Sällskap.

Fruktträdskurs på Wiks slottKursen riktar sig till professionella trädgårdsmästare och parkarbetare som vill fortbilda sig inom beskärning, övriga som har ambitioner att arbeta professionellt med fruktträd, den ambitiöse amatören, alla som vill utveckla sitt praktiska kunnande kring fruktträd och deras vård.

Kursen innehåller vårvinterbeskärning, ympning, JAS-beskärning, plantering av fruktträd samt sortkännedom. Kursen innehåller beskärningens teori samt mycket praktiska övningar i Wiks äppellund.

Utbildningen pågår i åtta dagar och är uppdelad i två delar. Det blir också tid att njuta av god mat och dryck och promenera i de natursköna omgivningarna vid Lårstaviken.

Del 1 pågår i fyra dagar mellan den 28/2 – 2/3. Då är det vårvinterbeskärning av fruktträd som avhandlas samt en dags ympning på grundstam. Du får då ympa två träd att ta hem. Samtidigt som vi gör beskärningsövningarna i äppellunden, kommer vi att samla in ympris som vi kommer att använda under den dagen.

Del 2 pågår mellan den 25/9 – 28/9 då vi behandlar JAS-beskärning, trädplantering samt en dag med sortkännedom.
Kursen avslutas med skriftligt prov och ett praktiskt beskärningsprov. Efter avklarade prov ges intyg på kursen.

Kursavgift

Till kursavgiften tillkommer kostnad för kurslitteratur som kan köpas på plats till rabatterat pris. Det tillkommer även kostnad för ympmaterial. Ta med egen sekatör och beskärningssåg.

Kursdagarna varar i sex timmar mellan 9:00–16:00 med lunchpaus kl. 12:00–13.00 och kaffekorg både för- och eftermiddag. Bokar du boende ingår även frukost och middag (i annat fall ingår det inte).

Välj ett utav följande alternativ:

Kurs 8 dagar + mat + boende enkelrum= 14 700 kr
Kurs 8 dagar + mat + boende dubbelrum= 13 950 kr
Kurs 8 dagar + lunch och fika (frukost och middag går att förbeställa mot tillägg) = 8 700 kr

Anmälan gör du via e-post till Wiks slott: wiks.slott@regionuppsala.se

Sista anmälningsdag: 10 februari 2020.

Betalning: Faktura skickas i samband med anmälan.

För information om boende och måltider kontakta Wiks slott.
E-post: wiks.slott@regionuppsala.se
Tel: 018-611 66 60

För information om kursen och dess innehåll kontakta kursledare Per Axell.
E-post: peraxell03@hotmail.com
Tel: 076-231 73 35

Obs! Begränsat antal deltagare- anmäl dig idag! Max 15 deltagare.

Efter avklarad kurs finns möjlighet att gå en fortsättningskurs i busk- och prydnadsträdsbeskärning.

Hoppas att vi ses!

Wiks slott och Per Axell

Följ oss