• DSJ-18
  • Nätverk

Kulturutveckling Dans

På Kulturutveckling Dans jobbar en danskonsulent och en danspedagog. Vi jobbar med regional utveckling av dans som konst- och uttrycksform, vi vill öka kunskapen om dans och stärka de professionella utövarna. Verksamheten vänder sig till de professionella utövarna med t.ex. kompetensutveckling, nätverksträffar, workshops, mentorskapsprogram och residens. Mot barn och unga arbetar vi med att stärka och utveckla det egna skapandet genom projekt som Dansa!, Skapa dans, Danssommarjobbet och Dans i Botaniska trädgården.

Vi jobbar också mot institutioner och arrangörer i länet. Region Uppsala är part i det nationella turnénätverket Dansnät Sverige med Uppsala Konsert & Kongress som samarbetspart. Det gör det möjligt att presentera internationell och nationell dans kontinuerligt på UKK och bygga upp en publik.

Aktuellt


Skapa Dans 2020 - Anmälan har öppnat!Skapa Dans

Gillar du att koreografera? Anmäl dig till koreografitävlingen Skapa Dans och tävla mot andra unga koreografer. Alla nivåer och dansstilar är välkomna!


Utlysning av dansresidens sommaren 2020

Region Uppsala utlyser ett residens inom danskonstområdet. Residenset sträcker sig över två veckor och ger en professionell koreograf möjlighet att arbeta processinriktat tillsammans med inbjudna medsökande. Danskonstnärer från hela Sverige är välkomna att söka. Sista ansökningsdag är den 1 april.


Kontakta oss

Eva Forsberg Pejler
Danskonsulent
018-611 62 62
eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se

Erika Thalinsson Ranhagen
Danspedagog
018-611 62 57, 070-520 28 96
erika.thalinsson.ranhagen@regionuppsala.se


Följ oss på 

facebook instagram