• Skapa Dans 2014
  • Skolelever Heby
  • Nätverk
  • Blomsterplantering 2015
  • 12m2 Två dansare ute
  • Lärarfortbildning Eva Perbrand Magnusson
  • Danssommarjobbet2017

Kulturenheten Dans

Danskonsulenten och danspedagogerna vid Kulturenheten jobbar för utveckling av dans som konst- och uttrycksform, med ett regionalt uppdrag där barn och ungdomar står i fokus. Vi verkar för att främja, bredda och stärka dansen i länet

Aktuellt


Inspirationsresa till Enköpings kommun 20 juniForsby kvarn 

Kultur och bildning arrangerar en dagstur i Enköpings kommun där du, som professionell kulturutövare inom dans, teater och konst, får möjlighet att besöka annorlunda spelplatser och utställningsytor. Resan är även en nätverksträff som ger tillfälle för samtal och konstartsöverskridande möten.


Se DanssommarjobbarnaDanssommarjobbet2018 4-6 juli

"Ett välbevarat barnasinne är ett hot mot all världens vansinne" är föreställningen som dansas av de som gått ut årksurs 9 och nu provar på dansaryrket. Koreograf är Emelie Englund. Danssommarjobbarna arbetar under tre veckor fram en föreställning som visas på Celciustorget i Uppsala 4, 5 och 6 juli kl 11.30 samt 13.00. Välkomna!


Disa Krosness, mottagare av årets dansresidensDisa Krosness, foto Noah Hellwig

Mottagare av årets residens inom området danskonst är Disa Krosness, en välmeriterad danskonstnär, koreograf och producent. Region Uppsala inrättade residenset 2017 som en del av satsningen "Dans i rörelse" med stöd från Statens kulturråd. Residenset sträcker sig över två veckor och ger en professionell koreograf möjlighet att arbeta processinriktat. Residenset är förlagt till  Eric Sahlström Institutet i Tobo, Tierps kommun.


Uppsala Loves Hiphop deltar i årets mentorskapsprogram i dansUppsala Loves Hip Hop, foto Vicci Lidback

Kultur och bildning har utsett 2018 års deltagare i mentorskapsprogrammet inom dans. Årets adept är dansföreningen Uppsala Loves Hiphop som drivs av Mateja Kovacevic och Catarina Zarazua. Årets mentor är Ambra Succi. Syftet med mentorskapsprogrammet är att stärka danskonstnärer i länet genom utveckling och stöd.


Se tidigare aktiviteter här

Kontakta oss

Eva Forsberg Pejler
Danskonsulent
018-611 62 62
eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se

Ellen Sterby
Danspedagog
018-617 62 60, 072-141 30 64
ellen.sterby@regionuppsala.se

Följ oss
Instagram: kulturenheten.regionuppsala
Facebook: Kulturenheten - Region Uppsala
Mailutskick: kontakta eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se