Anna-Karin Brus (2011-2012), konst

Anna-Karin Brus tog emot landstingets konstnärliga utvecklingsstöd år 2011. Anna-Karin ingår i konstnärsgruppen Haka som har ateljé i Uppsala och hon är även medlem i musikgruppen Differnet.

Anna-Karin Brus
Anna-Karin Brus. Foto: Vasilis Theodorou (2010)

De sakkunnigas motivering

"Anna-Karins konstnärskap har utvecklats starkt under de senaste tio åren, med kontinuerligt deltagande i såväl separatutställningar som grupputställningar samt uppdrag som utställningsproducent och offentliga gestaltningar. Hon är bred och mångsidig. Vid sidan av bildkonsten intresserar hon sig för musik, där gruppen Differnet utgör en plattform för musikaliska experiment. Anna-Karins konstnärskap präglas av en säregen ton där måleri och collage möts på ett intresseväckande sätt.

Anna-Karin Brus tilldelas Landstinget i Uppsala läns konstnärliga utvecklingsstöd för sin starka vilja att utvecklas och förbättras inom sitt verksamhetsområdet samt för sitt konstnärligt pregnanta uttryck som de kommande åren ska vidareutvecklas i en för Anna-Karin ny teknik - animation."

Om Anna-Karin Brus

Anna-Karin är född i Uppsala 1971. Hon växte upp i Eskilstuna och Hudiksvall och studerade till filosofie magister i biologi vid Uppsala universitet. Därefter gick hon på Wiks folkhögsskolas konstlinje 1995-1997 samt Gerlesborgsskolan i Stockholm 1997-1999. Sedan 1999 arbetar hon i ateljé där den nuvarande finns i Eklundshof. Anna-Karin är något av en allkonstnär: hon skapar bildkonst, spelar, sjunger och gör performances i popbandet Differnet sedan 2002 och är medlem i konstgruppen Haka sedan 2003.

Länk till hemsidan för Haka där Anna-Karin ingår hittar du här. En artikel om Anna-Karin Brus' konstnärsskap finns också att läsa via denna länk till Biz & Art's nummer 12/2010.

Se filmen om Anna-Karin Brus


Filmen är producerad av Kultur och bildning och gjord av Andreas Gejke och Roland Persson, Skaparkraft Film & Musikproduktion. Den kan även ses på youtube.com/uppkulturen