Aktuellt

Scenkonstkarusellen rullar ut i länet!

Först ut är City Horses - en dansperformance på gator och torg (och en och annan hembygdsgård). Senare i höst gästas vi av Kommisarie Gordon som är en fängslande deckare om  ett nattligt nötmysterium. Passar hela familjen, från 4 år. Sist ut i Scenkonstkarusellen är I´m purple bitch en rolig, allvarlig och glittrig föreställning om genus och normer. Mer om samtliga föreställningar under fliken Se teater.

Den lille prinsen på arabiska!

Barnboksklassikern som skrevs av Antoine de Saint-Exupéry för över sjuttio år sedan spelas nu på arabiska och textas till svenska. Vi bjuds in till ett lekfullt, färgrikt och spännande äventyr. För arabisktalande från 6 år och svensktalande från 10 år - gärna hela familjer! Föreställningen gästar Tierp den 5/10, Gottsunda 6/10, Reginateatern 7/10 och Enköping den 8/10. Se mer på www.uppsalalan.riksteatern.se

Arabiska Teatern
Foto: Sören Vilks

 

Kreativt skrivande med Kalle Haglund

Kalle Haglund har vunnit SM i Poetry Slam och kommit trea i VM. För Riksteatern har han bland annat gjort föreställningen Vem har lurat alla barnen med artisten Laleh. Han är en mix av komik, poesi, musik och författarkonst. I höst gästar han Enköping, Heby, Håbo, Knivsta och Tierp med en workshop i kreativt skrivande för unga människor. Mer information om tider och platser kommer senare.