Konstkuben på Akademiska sjukhuset 2–26 november

01 november 2017

Konstkuben Drömmars stad/Drömmars skog av Henny Linn Kjellberg

Under fyra veckor i höstas ägde konstprojektet "Konstkuben - Drömmars stad" rum i Knivsta. Projektet innehöll konst, samtal och workshops. Den mobila utställningsytan Konstkuben har nu placerats utanför Restaurang Heat/ Blå korset, ing. 55 vid Akademiska sjukhuset. Där presenteras konstnären Henny Linn Kjellbergs installation Drömmars stad / Drömmars skog som var en del av projektet. För intresserade blir det allmänna visningar.

Titeln på Kjellbergs verk refererar till Per-Anders Fogelströms bok Mina drömmars stad som skildrar livet bland Stockholms arbetare under andra hälften av 1800-talet. Den refererar även till Knivsta som pendlingsort, en sovstad där invånarna är bosatta medan de arbetar och verkar på annan ort. Årets upplaga av Konstkuben fokuserar på vad som händer i och med en stad då den befinner sig i en byggboom. Vad sker i periferin? För vem byggs staden? Hur blir relationen mellan stad och landsbygd?

Henny Linn Kjellberg framför Konstkuben vid Akademiska sjukhuset. Foto: Ida Åhlén Konstkuben turnerar runt i länet och dess funktion är att föra ut konst i länet, aktivera platser med aktuella ämnen för platsen, skapa utställningsscener och erbjuda utställningsmöjligheter för konstnärer med anknytning till länet.

Allmänna visningar (ca 15 min) med Kajsa Haglund, Uppsala KRO-förening

Onsdag 9 november kl. 18.00
Fredag 10 november kl. 12.00 och kl. 15.00
Onsdag 22 november kl. 12.00 och kl. 15.00
Torsdag 23 november kl. 18.00

Fastighet och service har gjort en film från monteringsarbetet som finns på deras YouTube-kanal.

Fakta Henny Linn Kjellberg

Keramiker och konstnär. Utbildad vid Konstfacks linje för Keramik och Glas och Danmarks Designskole på Bornholm. Bosatt och verksam i Uppsala. Utställningar på gallerier och museer i Sverige samt Japan, USA, Tyskland och Danmark.

Läs mer om Konstkuben i Knivsta - ett fyra veckor långt konstprojekt

För mer information

Johannes Ehnsmyr, konstkonsulent vid Kulturenheten, Region Uppsala, 018-617 62 61 johannes.ehnsmyr@regionuppsala.se

Konstkuben är ett samarbete mellan KRO/KIF i Uppland, Region Uppsala, Knivsta kommun och Studiefrämjandet med stöd av Statens kulturråd.