Litteraturkarusellen våren 2018 - samtida bilder av Sverige

08 december 2017

Åsa Erlandsson. Foto: Göran Segeholm

Inför vårsäsongen av Litteraturkarusellen har författaren Åsa Erlandsson och serieskaparen Mats Jonsson engagerats. Två högaktuella författare, som på biblioteken i länet kommer att ge oss skilda och samtida bilder av Sverige.

Åsa Erlandsson är journalist, författare och redaktör för tidningen Svensk Polis. I november 2017 fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Berättare för boken Det som aldrig fick ske och med den åker hon på turné i länet under våren. Boken handlar om skoldådet i Trollhättan för två år sedan. Åsa Erlandsson skildrar - via omfattande research, unika intervjuer och nya uppgifter - rasism, utanförskap och psykisk ohälsa i Sverige idag.

Mats Jonsson är serieskapare, redaktör för tidskriften Galago och aktuell med serieromanen Nya Norrland. I serien undersöks klyftorna mellan uppväxtorten Bollstabruk och Telefonplan i Stockholm där han nu bor. Mats Jonsson frågar: "Var uppstår Sveriges välstånd, och vart tar det vägen?" och tar med läsaren på en resa mellan stad och land, då och nu, vuxenvärld och barndom, humor och vrede, sågverk och bostadsrättsföreningar.

Foto: Göran Segeholm
Läs mer på www.regionuppsala.se/litteraturkarusellen