Utlysning av arbetsvistelse för professionellt verksamma inom teater 2019

12 mars 2019

Region Uppsala utlyser i samarbete med Hållnäs konstkoloni, möjlighet till arbetsvistelse måndag – söndag under vecka 29, 2019. Vistelsen är tänkt som en möjlighet till fördjupning och utveckling. Professionellt verksamma inom teaterområdet i Uppsala län är välkomna att söka. Sista ansökningsdag är måndag den 15 april.

Praktisk information

Hållnäs konstkoloni är en familjeägd residensverksamhet i skogen nära havet i Norduppland. Den nytransformerade Hållnäsladanladugården från 1940-talet rymmer tre rustika studio- och ateljéutrymmen. Dansstudion i den gamla logen (45 m²) har högt i tak och ett sviktat dansgolv, täckt med en 3 mm dansmatta av naturgummi. De stora ladugårdsdörrarna kan vid behov öppnas. Väggar och tak är oisolerade men det finns värmeslingor under golvet för komfortvärme under kyliga dagar. Den stora ateljén på övervåningen har trägolv och mycket ljus. Det finns en mindre verkstad intill med högt i tak, betonggolv och en separat ingång med balkong mot väster. På nedervåningen finns kök och badrum samt utrymme för gemensamma måltider, möten och fika. På ladans soliga södersida finns plats för både grillkvällar och utomhusprojekt.

Under sommartid är konstkolonin ofta värd för unga, internationella volontärer som engageras i köksträdgården och diverse byggprojekt. Det finns möjlighet för gästande konstnärer att delta i gemensamma fikapauser och eventuella andra aktiviteter, eller att vara mer avskild från familjen och andra gäster.

Om vistelsen

Alla professionellt verksamma inom teaterområdet i Uppsala län är välkomna att söka och man kan även bjuda in medsökande från andra konstområden. Vistelsen kräver ingen slutproduktion eller publik aktivitet. Vistelsen gäller för max. 4 personer. Under vistelseveckan ingår boende, vegetarisk lagad lunch – men ej frukost och middag - för max 4 personer och tillgång till studio och verkstäder hos Hållnäs konstkoloni. Det ingår också ett stipendium på 5 000 kr för övriga omkostnader som t ex resor, mat och material.

Boende i HållnäsBoendet är i en separat, intilliggande sommarstuga med enkel standard. Två dubbelrum, fullt utrustat kök och badrum med dusch och torrtoalett. Det finns en vedeldad köksspis och en eldstad i vardagsrummet samt en härlig uteplats i söderläge. Lakan och handdukar finns. Det finns även cyklar att låna. För mer information se https://hallnaskonstkolonisv.wordpress.com eller på Instagram och Facebook.

Ansökan

Skriv ett kortfattat brev om vem du är och din profession. Beskriv din verksamhet och vad du vill använda vistelseveckan till. Berätta vad du vill utveckla och vilka du eventuellt vill samarbeta med. Det går även utmärkt att ansöka om vistelse för endast en person.

Ansökan skickas till Anneli Olsson, Kultur och bildning, Region Uppsala, 751 85 Uppsala. Märk kuvertet "arbetsvistelse". Det går också bra att ansöka via e-post: kultur@regionuppsala.se med ärendetext "arbetsvistelse teater".

Sista ansökningsdag är den 15 april. Beslut fattas inom 4 veckor efter sista ansökningsdag.

Frågor

För eventuella frågor kontakta teaterkonsulent Anneli Olsson på Kulturenheten, tfn 018-617 62 64
eller 072-141 26 44, e-post anneli.olsson@regionuppsala.se