Utlysning av mentorsprogram inom dans våren 2017

03 januari 2017

Vill du vara med och utveckla din verksamhet och den konstnärliga dansen i länet? Är det du som blir vår nästa deltagare i Mentorsprogrammet inom dans?

Under våren 2017 kommer ett mentorsprogram för danskonstområdet att genomföras. Projektet riktar sig till dig som är professionell utövare inom danskonstområdet och som har anknytning till Uppsala län. Mentorsprogrammet är en del av utvecklingsprojektet "Dans i rörelse" som delfinansieras av Statens kulturråd.

Programmet ger en dansgrupp/danskonstnär/koreograf från länet möjlighet till utveckling genom stöd från en mentor. Mentorn är en erfaren koreograf/dansare med stor kunskap och erfarenhet av att vara professionellt verksam inom dansområdet.

Under våren 2017 är Minna Krook programmets mentor

Faunan och jag, fotograf: Ozzy WestMinna Krook är verksam som koreograf och dansare. Hon har under de senaste 30 åren dramatiserat, koreograferat, producerat och marknadsfört dans- och teaterföreställningar för barn och vuxna. År 1999 grundade hon sitt danskompani Minna Krook Dans som hon har turnerat med i hela Sverige med ett trettiotal olika uppsättningar och i olika länder som Marocko, Kamerun, Polen och USA.
Minna har erfarenhet av att tidigare varit mentor till dansare, koreografer och dansgrupper. Hon håller föreläsningar om skapande och hållbar karriär. Läs mer på www.minnakrook.se

Mentorsprogrammets upplägg

Två träffar per månad under mars till och med maj, totalt sex träffar. Varje tillfälle är två timmar långt.

Ansökan

Skriv ett kortfattat brev om vem du är och varför du söker mentorsprojektet. Beskriv vad du eller din grupp behöver få hjälp med att utveckla eller stärka. Bifoga CV/meritförteckning.

Skicka in din ansökan till Kultur och bildning, Eva Forsberg Pejler, 751 85 Uppsala senast den 13 februari. Det går också bra att ansöka via e-post. Skicka din ansökan till kultur@lul.se med ärendetext "Mentorsprogram dans".

Adept/deltagare utses i början av mars av Kulturenheten utifrån inkomna ansökningar.

För frågor kontakta danskonsulent Eva Forsberg Pejler på tfn 018-611 62 62, 070 390 62 62 eller e-post eva.forsberg.pejler@lul.se

 

Bildinfo: från Minna Krooks föreställning Faunan och jag, fotograf: Ozzy West