Utlysning av mentorskapsprogram inom dans våren 2018

15 december 2017

Vill du vara med och utveckla din verksamhet och den konstnärliga dansen i länet? Det kanske är du som blir vår nästa deltagare i mentorskapsprogrammet inom dans?

Under våren 2018 kommer ett mentorskapsprogram för dansområdet att genomföras. Projektet riktar sig till dig som är professionell utövare inom danskonstområdet och som har anknytning till Uppsala län. Mentorskapsprogrammet är en del av utvecklingsprojektet "Dans i rörelse" som delfinansieras av Statens kulturråd.

Programmet ger en dansgrupp/danskonstnär/koreograf från länet möjlighet till utveckling genom stöd från en mentor. Mentorn är en erfaren koreograf/dansare med stor kunskap och erfarenhet av att vara professionellt verksam inom dansområdet.

Ambra Succi

Vårens mentor är Ambra Succi

Ambra Succi är dansare och koreograf, VD och konstnärlig ledare för Diambra Dans AB. Ambra är koreografen som satt stort avtryck i Danssverige.

Ambra har varit med i ett flertal TV-shower, bland andra Melodifestivalen, där hon två år i rad har koreograferat de vinnande bidragen, Loreen 2012 och Robin Stjernberg 2013. Andra produktioner genom åren är svenska Fame Factory, So You Think You Can Dance Scandinavia och Freddy Lopez Show i New York. Hon har dansat på Sevilla World Exhibition i Spanien, på Romeo och Julia-karnevalen i Los Angeles och koreograferat Världens barn-galan i Sverige och Tokyo K-Broadway i Japan.

Som medlem i dansgruppen Bounce Streetdance Company (1998–2010) medverkade hon i ett antal produktioner som väckte stor uppmärksamhet i både Sverige och övriga världen.

Den dansstil hon är mest känd för är hennes egen stil som har kommit att bli hennes varumärke och igenkänningsfaktor, stilen är baserad på hip-hop, contemporary jazz samt lite spår av afro.

Ambra Succi

Programmets upplägg

Två träffar per månad mars till och med maj. Varje tillfälle är två timmar långt.

Ansökan

Skriv ett kortfattat brev om vem du är och varför du söker mentorprojektet. Beskriv vad du eller din grupp behöver få hjälp med att utveckla eller stärka. Bifoga CV/meritförteckning.

Skicka in din ansökan till Kultur och bildning, Eva Forsberg Pejler, 751 85 Uppsala senast den 9 februari. Det går också bra att ansöka via e-post. Skicka din ansökan till kultur@regionuppsala.se med ärendetext "Mentorskapsprogram dans 2018".
Adept/deltagare utses i slutet av februari av Kulturenheten utifrån inkomna ansökningar.

 

Frågor

kontakta danskonsulent Eva Forsberg Pejler på tfn 018-611 62 62, 070-390 62 62 eller e-post eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se