Välkommen till vår drop-in

På vår drop-in erbjuder vi ett kortare besök hos en sjuksköterska som gör en bedömning av din lättare infektion eller akuta besvär. Sjuksköterskan hjälper dig med råd och behandling. Om det finns medicinska behov hjälper vi dig vidare.

Du behöver inte boka tid, men du kan behöva vänta beroende på hur många patienter som besöker vår drop-in. Vanliga symtom – när ska jag söka vård

För besök på drop-in betalar du 150 kr, oavsett vem du träffar. Du som är under 20 år eller 85 år och äldre betalar inte någon avgift. Läs mer om patientavgifter på 1177.

De flesta av våra vårdcentraler har drop-in. Du kan alltid få råd om vård genom att ringa 1177 Vårdguiden eller läsa på www.1177.se.

Vanliga frågor och svar om drop-in

Här har vi samlat några vanliga frågor om vår drop-in. Är din fråga inte besvarad eller om du vill vet mer är du välkommen att höra av dig till oss. 

Hur länge kan jag få vänta?

Du behöver inte boka tid, men du kan behöva vänta beroende på hur många patienter som besöker vår drop-in. I början och slutet av veckan är det oftast fler som söker sig till vår drop-in. Vi tar oftast emot utifrån turordning, men kan ibland behöva prioritera utifrån medicinska behov.

Får jag träffa en läkare?

På vår drop-in erbjuder vi ett kortare besök hos en sjuksköterska som gör en bedömning. Sjuksköterskan hjälper dig med råd och behandling. Om det finns medicinska behov får du träffa en läkare eller annan vårdprofession.

Kan jag boka/beställa tid?

På vår drop-in-mottagning gör vi främst en bedömning av din lättare infektion eller akuta besvär. Om du vill boka en tid kan du enkelt göra det genom att kontakta oss via e-tjänsterna på www.1177.se. Du kan också ringa oss.

Vad kostar det?

För besök på vårdcentralen betalar du 150 kr, oavsett vem du träffar. Du som är under 20 år eller 85 år och äldre betalar inte någon avgift. Läs mer om patientavgifter på 1177.

Tar ni hand om alla patienter som kommer till drop-in?

Vi tar hand om alla som kommer inom ramen för våra öppettider på drop-in. Enstaka dagar kan det komma många patienter, och då kan väntetiderna bli långa. 

Får man komma om man inte är listad?

Alla är välkomna till vår drop-in. På vår drop-in-mottagning gör vi främst en bedömning av din lättare infektion eller akuta besvär oavsett var du är listad.

Finns det tolk på drop-in?

För att ge en god vård behöver vi förstå varandra. Om du behöver göra ett akut besök på vår drop-in är vi tacksamma om du tar med en person som kan hjälpa till att översätta. Bäst är om du före ditt besök kontaktar oss så att vi kan boka in tolk. De flesta av oss på vårdcentralen pratar engelska. Om du ringer 1177 Vårdguiden kan du få rådgivning på flera olika språk. Du kan också kontakta oss genom att logga in på 1177.se