• Start kultur 9
  • Start kultur 11
  • Start kultur 18 - skapa dans 2015
  • Start kultur 14
  • Start kultur 17

Kultur

Kultur och bildning är den del av landstinget som arbetar med kultur och folkbildning i Uppsala län.

 


Porträtt med eller utan hemvist – ny utställning på Offkonsten!

I Offkonsten! c/o Teatergalleriet, på Uppsala stadsteater, visas en rad konstverk med utgångspunkt i begreppet porträtt, under perioden 25 oktober- 8 december. Välkommen till invigning av utställningen den 25 oktober kl. 18.00.


Musiken som spegel – seminarium under kortfilmfestivalen

Kulturenheten medverkar under Uppsala Internationella Kortfilmfestival med ett seminarium med Lisa Holmqvist, som är kompositör, sångare och konstnär. Välkommen till Grand den 27 oktober. Fri entré.


Kulturstipendier 2017 och konstnärligt utvecklingsstöd: Sök senast 15 november!

Landstingets kulturnämnd delar varje år ut kulturstipendier inom olika konstområden, samt ett större konstnärligt utvecklingsstöd, till kulturskapare med hemvist i eller koppling till Uppsala län. Tisdag 15 november är sista ansökningsdag.


Om hot och trakasserier inom kulturområdet

Välkommen till ett seminarium den 8 november för att synliggöra problemen och skapa en ökad medvetenhet. Anmäl dig senast den 31 oktober.


Skapa Dans 2016

Gillar du att dansa och är i åldern 14-20 år? Anmäl dig till koreografitävlingen Skapa Dans senast 7 november!


Landstinget i nationellt projekt om kultursamverkansmodellen

Tillfälle för Uppsala läns kulturorganisationer att lära sig mer om kultursamverkansmodellen och hur de kan påverka kulturplaner när Kick-projektet ordnar träffar i Uppsala tillsammans med Kultur och bildning. Kick-projektet drivs av Ideell kulturallians och syftar till att långsiktigt stärka den ideella kulturen på regional nivå.


Scenkonstproducent sökes

Sista ansökningsdag den 30 oktober.


Finska kultursatsningar i höst

Som finskt förvaltningsområde arbetar landstinget med att främja finsk kultur och det finska språket. Satsningarna fortsätter i höst då Finland intar Uppsala läns kulturscener med ett spännande program för barn och vuxna. Alla programpunkter har gratis inträde.

Följ oss på

facebook