Flunitrazepam Mylan 1 mg utgår på sikt

Mylan AB har tidigare meddelat att man endast kommer att tillhandahålla Flunitrazepam Mylan 1 mg som 100-burk för dosdispensering och sjukhusbruk. I ett nytt informationsbrev anger Mylan AB att man kommer att sluta tillhandahålla Flunitrazepam Mylan 1 mg för den svenska marknaden inom det närmaste året. För att säkerställa patienternas tillgång till Flunitrazepam en tid framöver kommer Mylan tillhandahålla Flunitrazepam Mylan 1 mg 100 tabletter burk (endast för dosdispensering och sjukhusbruk) vnr 425181. Denna förpackning är tillgänglig för beställning hos Oriola.
Den sista batchen med 15 000 förpackningar av Flunitrazepam tabletter 1 mg (100 tabletter burk) kommer Mylan att leverera till Oriola innan sommaren. Batchen har utgångsdatum juli 2023. Mylan beräknar att batchen kommer att kunna tillgodose behovet av Flunitrazepam på den svenska marknaden i ca 3 år.

Övriga förpackningar av Flunitrazepam Mylan 1 mg utgår och är redan slutsålda hos grossisten. Mylan AB har tidigare meddelat att man slutat tillhandahålla Flunitrazepam Mylan tablett 0,5 mg på grund av marknadsmässiga skäl. Det finns inget annat godkänt fabrikat med flunitrazepam på marknaden i Sverige.

Vid frågor kontakta Mylan på 08-6301900