Två projektekonomer

Referensnr RK39/2017
Sista ansökan 2017-10-22
Förvaltning Regionkontoret
Arbetsplats Enheten för hållbar utveckling
Arbetsuppgifter
Region Uppsala söker två projektekonomer att ingå i ett mindre team för att stödja enheten för hållbar utveckling med projektredovisning, ekonomisk planering, uppföljning och styrning. Du kommer att ha en nyckelroll i att ta fram ekonomiska underlag, göra analyser och prognoser samt föreslå åtgärder. Du kommer att ansvara för att de övergripande ekonomiska processerna följs i ett ärendesystem och medverka till ständig utveckling i arbetssättet för att på bästa sätt uppnå de politiska mål och visioner som anges i Region Uppsalas regionala utvecklingsstrategi. Du kommer att jobba nära enhetens pågående utvecklingsprojekt, projektledare och handläggare samt kommer i vissa fall även att ansvara för konkreta redovisningsåtaganden i operativa satsningar. Uppdraget ger dig möjlighet att hantera projekt- och redovisningsdetaljer såväl som uppföljningsprocesser på systemnivå.

Kvalifikationer
Du har relevant högskole-/universitetsutbildning och minst två års aktuell erfarenhet av projektekonomi. Du har god erfarenhet av att redovisa och följa upp projekt samt mycket goda kunskaper i Officepaketet. Du har erfarenhet av EU-finansierade projekt och/eller projekt del-finansierade av nationella myndigheter. Kunskaper i diarieföringsrutiner och bokföringsprogram är meriterande. Det är meriterande om du har kunskaper i NYPS samt erfarenhet från politiskt styrda organisationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I rollen som projektekonom kommer du att ha kontakt med både interna och externa aktörer vilket förutsätter god samarbetsförmåga. Du är van att sätta arbetet i ett sammanhang och följa aktuella styrdokument. Du är pedagogisk och kan kommunicera ekonomiska frågor på ett tydligt och enkelt sätt. Du arbetar noggrant, självständigt och strukturerat samt att du har förmåga att ta initiativ till utveckling.

Vår verksamhet
Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Du kommer tillhöra enheten för hållbar utveckling. Enheten har ett brett uppdrag där utvecklingsfrågorna omfattar näringsliv, infrastruktur- och samhällsplanering, en inkluderande arbetsmarknad, kompetensförsörjning, EU-frågor och projekt, samt klimat, energi och miljö. Utvecklingsfrågor drivs framförallt med aktörer utanför Region Uppsalas, till exempel myndigheter, andra regioner, kommuner och näringslivets olika aktörer. Läs mer om vår verksamhet www.regionuppsala.se

Övrigt
Vi arbetar i fräscha, nybyggda lokaler intill Resecentrum i Uppsala där vi sitter i rymligt kontorslandskap med strålande utsikt över Uppsala stad. Läs mer om att vara anställd i Region Uppsala https://www.regionuppsala.se/sv/Jobba-hos-oss/Att-jobba-har/

Villkor
Tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse.

För mer information
Andy Metcalfe, Utvecklingsstrategi, enheten för hållbar utveckling, telefon 018-617 01 41 eller via epost andrew.metcalfe@regionuppsala.se

Facklig företrädare nås via växeln tel. 018-611 00 00.

Ansökan
Skicka ansökan via länken nedan senast 22 oktober. Vi vill att din ansökan ska innehålla personligt brev och meritförteckning.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare


Publicerad den den 5 oktober 2017 av Nina Svensson