Sommarjobb

Referensnr RK05/2018
Sista ansökan 2018-03-19
Förvaltning Regionkontoret
Arbetsplats Uppsala
Under sommaren kan du som går på gymnasiet få chansen att prova på hur det är att jobba i Region Uppsala. Tidigare har vi hetat Landstinget i Uppsala län men har nu bytt namn och heter från och med 2017, Region Uppsala. Vi har flera olika typer av sommarjobb att erbjuda. De flesta är på sjukhusen men det finns också arbeten inom fastighetsservice, tandvården, intern transport, it och administration. Vi finns i hela Uppsala län.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vem kan söka sommarjobb?
Om du är 16 till 20 år, går i gymnasiet och är skriven i Uppsala län kan du ansöka om sommarjobb hos oss. Om du har en diagnostiserad funktionsnedsättning så anpassar vi arbetsuppgifterna så att de passar dig.

Om det blir fler sökande än antalet platser, vill vi i första hand kunna erbjuda plats till dig som inte sommarjobbat hos oss tidigare. Platserna lottas därefter fram i dessa urvalsgrupper.

Vad får jag jobba med?
Du kan till exempel få jobba och stötta personalen som vårdbiträde och hjälpa till med enklare uppgifter på en vårdavdelning. Du kan även arbeta som köksbiträde och hjälpa till att servera mat till våra patienter. På ett kontor kan du få arbeta och stötta personalen med administration, utskick, scanna in avtal och sortera dokument. Några sommarjobbare kommer att hjälpa till med transporter av post och varor, eller hjälpa våra snickare, elektriker och vaktmästare i deras arbeten.

När jobbar jag och vad får jag i lön?
Du kommer att arbeta dagtid i 4 veckor, 30 timmar per vecka under en av följande två perioder: Från 18 juni till 13 juli eller från 16 juli till 10 augusti. Lönen är 75 kr per timme inklusive semesterersättning.

Får jag någon handledare?
Du som blir erbjuden ett sommarjobb får under din första arbetsdag en gemensam introduktion tillsammans med andra sommarjobbare. Under den dagen kommer du att få möta en handledare som kommer att introducera dig i ditt arbete, visa dig runt och presentera dig för dina nya kollegor. Handledaren finns för dig om det skulle dyka upp några frågor under din sommarjobbsperiod.

Hur gör jag för att ansöka?
Klicka på länken nedan så kommer du till ansökningsformuläret. Där fyller du i de obligatoriska uppgifterna (som är märkta med *). Om du har en funktionsnedsättning (med läkardiagnos) vill vi gärna att du uppger det och beskriver dina förutsättningar i din arbetsansökan så att vi kan hitta en bra placering för dig.

Skicka din ansökan senast den 19 mars.

Du kommer att få besked via e-post om du fått ett sommarjobb eller inte. Vi räknar med att kunna ge det beskedet vecka 17 2018.
Publicerad den den 19 februari 2018 av LRC/Dan Åkhagen