DocPlus-redaktör och samordnare för kunskapsstöd

Referensnr RK10/2018
Sista ansökan 2018-03-21
Förvaltning Regionkontoret
Arbetsplats Vårdkvalitetsenheten

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 11 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

DocPlus-redaktör för vårdrutiner till Vårdkvalitetsenheten
Aktuella och lätt tillgängliga vårdrutiner för kliniska processer är en grundläggande komponent i kunskapsstyrning. Mottot för Region Uppsala är ”Bästa möjliga kunskap i varje patientmöte”. Övergripande vårdrutiner förvaltas av en redaktion på Hälso- och sjukvårdsavdelningens vårdkvalitetsenhet. Under 2018 kommer Region Uppsala att ta emot nationellt framtagna kunskapsstöd. För samordning och lokal anpassning av dessa kunskapsstöd behöver vi en ny medarbetare.
Som DocPlus-redaktör ingår du i förvaltningen för diarium, dokument- och avvikelsehantering (DDA) på Vårdkvalitetsenheten tillsammans med Medicinsk redaktör, förvaltningsledare och objektspecialist. Dokumenthanteringssystemet, DocPlus, är en lokal anpassning av sharepoint online och används av samtliga medarbetare i Region Uppsala.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att samordna och förvalta arbetet med lokala tillägg till nationella kunskapsstöd samt att stödja Region Uppsalas programråd och kliniska processgrupper med dokumentation och översikter. Arbetet innebär att skapa och upprätthålla kontaktnät med olika process- och expertgrupper och att stötta det praktiska arbetet med att skapa, formulera och föra in information i berörda dokument. Arbetet bedrivs på regionövergripande nivå med ett nära samarbete med vårdförvaltningarnas lokala redaktioner och huvudredaktörer.
I arbetet krävs förmåga att skapa översikt och upprätthålla struktur på pågående aktiviteter.

Kvalifikationer
Du har en vårdutbildning på högskolenivå. Du har erfarenhet av att arbeta med samordning och dokumenthantering. Kunskaper om nationell informationsstruktur eller arbete med nationell kunskapsstyrning är meriterande.
Du är en van skribent med förmåga att skriva klarspråk och att granska texter. Du kan se möjligheter med ny teknik, exempelvis Sharepoint och andra produkter inom Office 365.

Personliga egenskaper
Du är strukturerad och målinriktad. Du har god social förmåga, är driftig, flexibel, pedagogisk och kvalitetsmedveten. Du ska kunna arbeta självständigt med eget ansvar och har även en god förmåga att samarbeta och arbeta i team. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är på heltid - tillsvidare. Tillträdesdatum omgående eller enligt överenskommelse.

För mer information
Har du frågor om tjänsten, vänd dig till medicinsk redaktör Barbro Nordström, barbro.nordstrom@regionuppsala.se telefon 018-6117669.

Facklig företrädare nås via växeln: 018 - 611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan och CV senast den 21 mars 2018.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare


Publicerad den den 20 februari 2018 av LLK/Ida Karlstedt