AT läkare

Referensnr LE03/2019
Sista ansökan 2019-03-06
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Arbetsplats Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping har cirka 550 medarbetare och är en del av Region Uppsala. Enköping har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vi arbetar för mångfald och jämställdhet och hela sjukhuset är HBTQ- certifierat. Vi är ett hälsofrämjande sjukhus och arbetar aktivt med att ständigt utveckla verksamheten.

Välkommen att söka AT hos oss!
Vi erbjuder dig som AT-läkare en aktiv roll i den dagliga verksamheten där du snabbt kommer in i det praktiska patientarbetet. Vår målsättning med din AT-tjänstgöring är att du ska få en god klinisk grund att stå på inför din framtida yrkesutveckling. AT-läkarna är en viktig del i läkargruppen vid lasarettet i Enköping. Efter genomförd godkänd AT-tjänstgöring finns goda utsikter till ST-tjänst inom Region Uppsala.

Blockplan
En AT-tjänstgöring hos oss innefattar 3 månader kirurgi/ortopedi/urologi inklusive anestesi, 3 månader internmedicin, 6 månader akutsjukvård (2x3 månader), 3 månader psykiatri vid Akademiska sjukhuset och avslutas med 6 månader primärvårdstjänstgöring inom Region Uppsala. Den kirurgiska och internmedicinska placeringen koncentreras till 3 månader vardera, utan jourtjänstgöring, för att skapa goda förutsättningar för kontinuitet i utbildning och handledning. Läs mer om vår AT-tjänstgöring på www.regionuppsala.se/lasarettetenkoping/AT

Kvalifikationer
Läkarexamen före tillträde enligt Socialstyrelsens bestämmelser, eller beslut från Socialstyrelsen om AT.
-Språkkunskaper motsvarande svenska C1. Vid utländsk examen ska Svensk samhälls- och författningskunskap vara genomgången.

Arbetslivserfarenhet krav:
-Ej krav på arbetslivserfarenhet som underläkare om du är utbildad i Sverige
-Om du är utbildad i annat land krävs arbetslivserfarenhet som underläkare inom svensk sjukvård

Arbetslivserfarenhet meriterande:
-Meriterande med erfarenhet av arbete som underläkare
-Akutmottagningserfarenhet och/eller intresse för akutsjukvård extra meriterande

Personliga egenskaper:
-God förmåga att arbeta självständigt
-God samarbetsförmåga, god förmåga att skapa goda relationer
-Vill arbeta på det lilla lasarettet och lockas av vad det innebär, bl a mycket eget ansvar
-Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, sannolikhet att stanna i regionen och företrädesvis Enköping. Tydlighet i motivering varför AT vid lasarettet är intressant.

Villkor
Tjänstgöringen är på heltid, visstidsanställning om 21 månader. Inför höstterminen 2019 kommer vi att rekrytera tre AT läkare med start 26:e augusti och tre med start 25:e november. Vänligen ange i din ansökan när du önskar starta. Glöm inte att bifoga relevanta intyg till din ansökan.

Vid kallelse till intervju ska utdrag ur "Belastningsregistret" medföras i ett slutet kuvert. Du begär själv detta från Polismyndigheten via blankett "Begäran om utdrag ur belastningsregistret för enskild person enl 9 §". Handläggningstiden hos polisen är ca två veckor.

Intervjuer kommer ske 13:e och 14:e mars, med informationsmöte med våra AT läkare den 12:e mars för dem som kallats till intervju. Kallelse till intervju kan komma att ske med kort varsel.

För mer information
Har du frågor om AT-utbildningen? Välkommen att kontakta oss!

Torbjörn Södergren, AT-chef och studierektor, 0171- 41 82 61, torbjorn.sodergren@regionuppsala.se
Stina Bergman, HR-konsult, 0171-41 80 14, stina.bergman@regionuppsala.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken!


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
 
Publicerad den den 28 januari 2019 av LE/Stina Bergman