Vårt ledarskap

Tre personer som arbetar tillsammans

Varför satsa på ledarskap?

Hos oss finns goda möjligheter att växa som ledare. Vårt ledarskap får högt betyg i vår medarbetarundersökning och vi erbjuder en bredd av verktyg för att våra ledare ska få rätt förutsättningar att göra ett bra jobb.

Vi siktar mot att vara en organisation i toppklass – inte minst ur ett arbetsgivarperspektiv. Det ställer höga krav på vårt ledarskap. Om vi tillsammans ska uppfylla vårt uppdrag att bidra till en bättre vardag för andra, krävs ett ledarskap som ger medarbetarna rätt förutsättningar att uppnå detta.

Är du en av våra framtida ledare?

Som ledare hos oss är det viktigt att du har ett coachande förhållningssätt och arbetar aktivt för att skapa delaktighet, tar tillvara på idéer och lyfter goda prestationer. Du är proaktiv och förändringsbenägen, tänker långsiktigt och kommunicerar tydligt mål och färdriktning. Det innebär exempelvis att våra ledare ska bryta ner det övergripande uppdraget och kommunicera och involvera medarbetarna i detta. Du är analytisk och mål- och resultatinriktad. Naturligtvis ska du som ledare även leva upp till de förväntningar som ställs på alla medarbetare och agera som en god förebild i detta.

Kort sagt brinner du för att skapa rätt förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna växa både som personer och i sina roller - i enlighet med vårt uppdrag.

Här nedan kan du läsa mer om vad vi erbjuder dig som ledare för att du ska få rätt förutsättningar i din roll.

............................................................................................................

Kvinna med kolleger i bakgrundenSå stöttar vi dig i ditt ledarskap

Att vara ledare hos oss är både roligt och utmanande. Vi vill ge våra ledare rätt förutsättningar att lyckas i sin roll. Därför erbjuder vi flera ledarutbildningar i kombination med andra verktyg för våra ledare. Vi har även ett ledarutvecklingsprogram som riktar sig till våra medarbetare som ännu inte är ledare men som har ambitionsnivån att bli det. 

Läs mer om hur vi stöttar ledarskapet