Sommarjobba i Region Uppsala 2019

unga sommarjobbare

Under sommaren 2019 kan du som går på gymnasiet få chansen att prova på hur det är att jobba i Region Uppsala. Vi har flera olika typer av sommarjobb att erbjuda. De flesta är på sjukhusen men det finns också arbeten inom fastighetsservice, tandvården, intern transport, it och administration. Vi finns i hela Uppsala län. Varmt välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdatum är 18 mars. Länken till ansökan hittar du längre ner på sidan.

Vem kan söka sommarjobb?

Om du är 16 till 20 år, läser på gymnasiet och är skriven i Uppsala län så uppfyller du kraven för att kunna söka sommarjobb hos oss. Om du har en diagnostiserad funktionsnedsättning så anpassar vi arbetsuppgifterna så att de passar dig. Om det blir fler sökande än antalet platser, vill vi i första hand kunna erbjuda plats till dig som inte sommarjobbat hos oss tidigare. Platserna lottas därefter fram i dessa urvalsgrupper.

Vad får jag jobba med?

Du kan till exempel få jobba och stötta personalen som vårdbiträde och hjälpa till med enklare uppgifter på en vårdavdelning. Du kan även arbeta som köksbiträde och hjälpa till att servera mat till våra patienter. På ett kontor kan du få arbeta och stötta personalen med administration, utskick, scanna in avtal och sortera dokument. Några sommarjobbare kommer att hjälpa till med transporter av post och varor, eller hjälpa våra snickare, elektriker och vaktmästare i deras arbeten.

När jobbar jag och vad får jag i lön?

Du kommer att arbeta dagtid i 4 veckor, 30 timmar per vecka. Det finns två perioder av att välja emellan. Det går att sommarjobba 17 juni till 12 juli, eller från 15 juli till 9 augusti. Du måste vara tillgänglig en hel period på fyra veckor för att bli erbjuden ett sommarjobb. Lönen är 78 kr per timme inklusive semesterersättning.

Vi tar hand om dig på arbetsplatsen

Du som blir erbjuden ett sommarjobb får under din första arbetsdag en gemensam introduktion tillsammans med andra sommarjobbare. Introduktionen är obligatorisk för alla sommarjobbare. Under den dagen kommer du att få möta en eller flera handledare som kommer att introducera dig i ditt arbete, visa dig runt och presentera dig för dina nya kollegor. Handledare finns på arbetsplatsen för dig om det skulle dyka upp några frågor under din sommarjobbsperiod.

Hälsoundersökning

Du som ska sommarjobba inom vården nära patienten, kan behöva göra en hälsokontroll innan du börjar jobbet. Det innebär att du kommer få svara på några frågor och vid behov kan du komma att få besöka vår företagshälsovård för undersökning, utredning eller vaccinering. Hälsokontrollen betalas av oss. Vi informerar alla som fått sommarjobb om detta blir aktuellt, samt hur den går till och var och när den ska göras.

Hur gör jag för att att ansöka?

Klicka på länken nedan så kommer du till ansökningsformuläret. Där fyller du i de obligatoriska uppgifterna (som är märkta med *). Om du har en funktionsnedsättning (med läkardiagnos) så söker du på samma sätt, vill vi gärna att du uppger detta i din ansökan genom att klicka i denna fråga. Beskriv dina förutsättningar i din arbetsansökan så att vi kan hitta en bra placering som passar för dig. Vid behov kan vi behöva kontakta dig innan.

Skicka din ansökan senast den 18 mars. Du kommer att få besked via e-post om du fått ett sommarjobb eller inte. Det är viktigt att du har egen e-post för att vi ska kunna nå dig. Vi räknar med att kunna ge ett besked efter påsk, vecka 17 - 20.

Vanliga frågor och svar om sommarjobb

Vanliga frågor och svar om sommarjobb.

Tidigare sommarjobbare berättar

Läs intervjuerna med Emilie, Gabriel, Ida och Emelie.
De sommarjobbade på Akademiska sjukhuset, Folktandvården och på Lasarettet i Enköping.