Emelie – Lasarettet i Enköping

Emelie, 17 år – Lasarettansluten hemsjukvård och palliativa enheten, Lasarettet i Enköping

Emelie har arbetat på lasarettansluten hemsjukvård och palliativa enheten vid Enköpings lasarett. På hennes sista arbetsdag fick hon berätta om hur hon har haft det och vad hon har fått göra under hennes arbetsperiod.

Vad har du fått göra under dagarna?

– Jag har fått plockat in varor, fylla på klädförråden för patienter och personal och tagit hand om disken. Sedan har jag städat patientrum, serverat matbrickor, hjälpt en del patienter att äta och suttit med dem på balkongen.

Har du trivts bra på jobbet?

– Ja, jag har haft det väldigt bra. Det har varit roligt att träffa nya människor och lära känna patienterna. Jag tycker det är intressant att höra vad de gamla patienterna gjorde när de var unga, det är en stor skillnad jämfört med hur vi har det idag.

Vad har varit mest speciellt?

– Det har varit gemenskapen man får med personalen. Man lär känna nästan alla. Jag kände mig väldigt välkommen när jag kom hit. De har varit jättesnälla, verkligen hjälpsamma.

Skulle du kunna arbeta inom Region Uppsala igen?

– Ja verkligen, det skulle jag kunna göra. Nästa år är jag för gammal för att söka men hade jag haft möjligheten så skulle jag självklart ha gjort det. Det känns lite tråkigt att sluta, jag hade gärna fortsatt jobba i någon vecka till.

Skulle du rekommendera andra att söka det här sommarjobbet?

– Ja, verkligen. Eftersom man kan önska vilket område man vill vara inom så får man ju välja lite. Sen är det ju bra arbetstider också.