Lästips om rörelsenedsättning hos vuxna

Klicka på länkarna för att se om boken finns inne för utlåning.

 

 

 • Nästan ikapp – trots handikapp. Katarina Frankel, 2002
  Författaren har själv en cp-skada med kognitiva svårigheter som följd. Hon beskriver sitt liv som barn och hur hon som ung vuxen försöker hitta ett passande arbete och klara sin vardag. Boken riktar sig till dem som själva har cerebral pares, anhöriga och andra som möter dem.

  Nästan ikapp – trots handikapp. Katarina Frankel, 2002

 

 • Grabben i kuvösen bredvid: om att vinna mot ett handikapp. Jonas Helgesson, 2007
  Fyrtio minuter. Så länge var Jonas Helgessons hjärna utan syre. Till slut började hans liv igen – ett liv som cp-skadad. Men Jonas beslutade sig tidigt för att inte bli en av Hjälpmedelscentralens stammisar. Han ville ju spela golf och ta körkort, och i all hemlighet drömde han om att göra det omöjliga: att tala inför publik.

  Grabben i kuvösen bredvid: om att vinna mot ett handikapp. Jonas Helgesson, 2007

 

 • Ett CP-bra liv. Jonas Helgesson, 2010
  Vad är ett bra liv? Kan man leva ett bra liv även om man är allvarligt cp-skadad? Jonas skriver: "Om jag ska välja ett talesätt som beskriver mitt liv väljer jag det här: Ibland blir det inte som man tänkt sig - ibland blir det bättre."

  Ett CP-bra liv. Jonas Helgesson, 2010

 

 • En lengsel: en virkelighet, 2005
  En film producerad av Trenings- og Rådgivnings Senteret, TRS, Norge. Att leva ensam eller tillsammans med en partner när man har en funktionsnedsättning. Vi möter fyra unga vuxna som förmedlar sina tankar och känslor utifrån skilda livserfarenheter. Gemensamt för dem är att de har ryggmärgsbråck.

  En lengsel: en virkelighet, 2005

 

 • Rehabiliteringsmedicin: teori och praktik. Jörgen Borg med flera (red), 2006
  I rehabiliteringsmedicinen utgår diagnostik och intervention från ett helhetsperspektiv som tar hänsyn till både kroppsliga och psykologiska funktioner, individens förmåga till aktivitet och att delta i det sociala livet samt hälsa och livskvalitet.

  Rehabiliteringsmedicin: teori och praktik. Jörgen Borg med flera (red), 2006