Lästips om adhd/add hos barn

Klicka på länkarna för att se om boken finns inne för utlåning.

 • Adhd-guiden för föräldrar. Russel A. Barkley, 2015
  En handbok som hjälper dig att förstå ditt barn med adhd. Här får du fakta om vad som orsakar svårigheterna, om barnets utveckling och medicinering. Praktiska föräldrastrategier och förhållningssätt varvas med forskning och exempel från vardagen. Boken är faktagranskad och anpassad till svenska förhållanden.

  Adhd-guiden för föräldrar. Russel A. Barkley, 2015

 

 • Adhd: att leva utan bromsar: en praktisk vägledning. Martin L. Kutscher, 2010
  Vissa barn drivs av en inre motor som de inte kan kontrollera på egen hand. De lever helt enkelt utan bromsar. Författaren beskriver diagnoserna kortfattat men fokuserar på att hitta de bästa lösningarna på svårbemästrade situationer.

  Adhd: att leva utan bromsar: en praktisk vägledning. Martin L. Kutscher, 2010

 

 

 • Hur får man det att funka? Jill Nyqvist 2013
  Jill är förälder till en son med adhd. Med den här boken vill hon dela med sig av konkreta strategier och metoder som hon själv varit hjälpt av och som kan vara användbara både för föräldrar och pedagoger.

  Hur får man det att funka? Jill Nyqvist 2013

 

 

 • Ingen familj är en ö: adhd, föräldraskap och skuld. Anja Wikström, 2014
  "Ingen familj är en ö" handlar om skuld; om hur ett barns behov skylls på dålig fostran, för mycket socker eller otrygga relationer. Den handlar om ett samhälle och ett skolsystem som inte tar hänsyn till olikheter, och om ett barns längtan efter att få ingå i en gemenskap. Boken bygger på självupplevda händelser.

  Ingen familj är en ö: adhd, föräldraskap och skuld. Anja Wikström, 2014

 

 • Coolt med adhd. Malin Roca Ahlgren, 2014
  Alice, 11 år, gillar inte att hon har ADHD, men hon förstår att det finns fördelar. Detta är en bok om ADHD som även lyfter fram styrkorna. Det är alltså coolt med ADHD.

  Coolt med adhd. Malin Roca Ahlgren, 2014

 

 • Boken för dig om adhd. Lena Westholm, 2012
  Boken riktar sig till barn med adhd. "Många barn funderar på vad adhd egentligen är och vad det beror på. Det kanske du också gör? Den här boken ger svar på dina frågor. Du kan läsa boken tillsammans med en vuxen så att du kan ställa frågor och berätta om dina tankar."

  Boken för dig om adhd. Lena Westholm, 2012

 

 • Boken för dig om adhd: tips och övningar. Lena Westholm, 2012
  Kan användas tillsammans med ovanstående bok. "Övningarna är till för att du ska kunna träna på att klara av saker som ofta leder till problem eller missförstånd. Genom att träna kan du lära dig att klara av saker som är svåra. Böckerna kan laddas ner på www.habilitering.nu.

  Boken för dig om adhd: tips och övningar. Lena Westholm, 2012

 

 • Victor!: mer än adhd. (Finns även under titeln Jippie!: jag har adhd). Jessica Stigsdotter Axberg, 2012
  Victor har varit vild, glad och nyfiken från det han var väldigt liten. Men det är svårt att få ordning på kläderna och ibland får han inte vara med de andra barnen och leka. En dag får han träffa en läkare och en psykolog och så småningom får han diagnosen adhd. När Victor får veta det blir han både lugn och stolt. Boken riktar sig till yngre barn och har fina illustrationer. Det finns också en faktadel.

  Victor!: mer än adhd. (Finns även under titeln Jippie!: jag har adhd). Jessica Stigsdotter Axberg, 2012