Öppen föreläsning med Sevana Bergström

19 april 2017

Öppen föreläsning med Sevana Bergström."Idrotten är det finaste vi har, men många unga tjejer har ingen naturlig väg in i föreningslivet. Det vill vi ändra på."

Orden är Sevana Bergströms, initiativtagare till projektet Ronjabollen i Uppsala. Sevana som var med och startade TRIS, Tjejers rätt i samhället, utsågs ifjol till flyktingsamordnare för Svenska Fotbollförbundet.

Kvällen kommer att handla om hedersrelaterat våld och om TRIS förebyggande förankringsarbete för att öka kunskapen om unga kvinnor som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck. Dessutom berättar Sevana om hur hon arbetat med Ronjabollen, som är ett fotbollsprojekt för unga tjejer som bor i resurssvaga områden i Uppsala, och hur det lyckats förändra många tjejers livssituation.

Tid: Onsdag 26 april kl. 19-21 (insläpp 18.30)
TRIS loggaPlats: Uppsala folkhögskola, Ulleråkersvägen 21

Du kan ta dig till skolan med buss (nr 1, 12, 20) från Centralstationen. Det tar ca 10 minuter. Även buss nr 21 stannar på Uppsala folkhögskola men den går inte via Centralstationen.

Kliv av vid hållplatsen som heter Uppsala folkhögskola. Gå framåt några tiotal meter. Skolan ligger på höger sida och det står UPPSALA FOLKHÖGSKOLA på taket.

Fri entré - varmt välkommen!