Ansökan till Uppsala folkhögskola

Förlängd ansökan till 31 maj!

För att din ansökan ska vara komplett behöver du bifoga några dokument samt uppge två referenspersoner. Se därför till att förbereda dig så att du har det klart när du skickar in din ansökan.

Dokument du behöver bifoga
- Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker.
- Kopior på dina senaste betyg. *
- Personbevis för studier. (Hämtas på Skatteverkets hemsida »)
- Eventuella arbetsgivarintyg eller andra intyg du vill att vi ska se.

* Studerar du nu kan du komplettera med betygskopiorna när du fått dem. Det är viktigt att du meddelar oss det i så fall!

Aktuella filmer inför ansökan 2020
Ovan hittar du en spellista med aktuella filmer inför ansökan. Du hittar bl a skolans reklamfilm, våra två Digitala Öppet hus och info om skolans SMF-kurs. Titta gärna!

Referenspersoner
Du behöver skicka med namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner. Det kan till exempel vara en arbetsgivare eller lärare du haft (inte släkt och vänner).

Intervju
Efter din ansökan kommer du att bli kontaktad av oss och få en tid för en intervju. Där går ni igenom hur det fungerar hos oss, vad du har med dig sedan tidigare och vad vi kan erbjuda utifrån det.

Ansökningslänkarna går till folkhögskolornas "Mina Sidor" där du skapar ett personligt konto om det är första gången du ansöker till en folkhögskola. Har du redan ett konto loggar du in och fyller i dina uppgifter och bifogar dokumenten. Via ditt konto kan du sedan följa och administrera din ansökan.

Instruktion till ansökan » (pdf)

Om du efter att ha läst instruktionen har frågor om hur ansökan går till ring 018-611 66 06.

Följ oss