Internat, lokaler m m

Wiks folkhögskola 
I skolbyggnaden, på bilden inbäddad i murgröna, håller musik-, skrivar- och teaterlinjen till. Här sitter också rektor och skolsekreterare. I ena flygeln finns vårt fina bibliotek och centralt i byggnaden finns både aula och en cafédel. Konstlinjen har sina ateljéer i slottets vackra ekonomibyggnad - huset kallas Tengbom efter den arkitet som rikade det.

Elevinternat

De tre elevhemmen Horn, Sparre och Bielke ligger inbäddade i lummig grönska bakom skolhuset. Fotbollsplan, tennisbana och äppellund ligger intill. Lårstavikens vatten skymtar mellan träden i parken.

I varje hus finns 17 rum fördelade på två våningar. Två av rummen i respektive hus här dubbletter med delad dusch och toalett. Rummen är 12 kvm och basmöblerade med säng, sängbord, skrivbord, stol och bokhylla samt en liten hall med garderober och ett dusch/toalettrum. På varje våning finns det också ett gemensamt allrum och ett fullt utrustat pentry. I en angränsande byggnad finns gemensam tvättstuga och bastu.

I villorna Liewen och Essen finns 4 rum, gemensamt kök och vardagsrum, delat badrum och tvättstuga i respektive hus.

I hus de Geer finns 5 rum med gemensamt kök och delad dusch och toalett.

I internatkostanden ingår frukost, lunch och middag fem dagar i veckan. På fredagar serveras ingen middag. Det är inte möjligt att enbart hyra rum. Vi ser det som en pedagogisk vinst att alla äter i matsalen.

Följ oss