Skrivarkurs fördjupning, 1 termin

Vid sammanträdet den 26 maj fattade kulturnämnden beslut som innebär förändringar för Wiks folkhögskola till hösten. Det handlar om att öka skolans förmåga att möta samhällets behov i samband med coronakrisen, med ett ökat behov av utbildning inom det som heter allmän kurs. Samtidigt stoppas intaget till de ettåriga estetiska särskilda långa kurserna från och med höstterminen 2020.Kursen för dig som vill komma vidare med ditt skrivprojekt!

Har du ett skrivprojekt som du inte kommer vidare med? Eller ett som du vill få andras ögon på och tankar kring? Då är fördjupningskursen i skrivande på Wiks folkhögskola något för dig.

Kursen vänder sig till dig som vill få texthandledning och tillgång till en grupp för fördjupande skrivarsamtal. Det är en fördel om du gått någon form av skrivarutbildning tidigare, och du ska ha ett pågående skrivprojekt. Kursen sker på distans och halvfart (50%) med träffar på skolan tre långhelger under hösten, och däremellan behöver det hinna hända något med din text. Räkna alltså med att jobba med din text mellan träffarna. Första närträffen hålls 13-16 augusti. 

Kursen bygger framför allt på textsamtalet där vi ger inträngande respons på varandras texter. Vi kommer också att arbeta med någon form av gemensam läsning.

Kursen riktar sig till dig som skriver prosa och poesi, men även till dig som utforskar gränserna mellan till exempel fiktion och dokumentär eller essä..

Ansök senast den 1 juni direkt via hemsidan. Du ska också skicka med ett personligt brev där du berättar något om dig själv och ditt skrivande samt max fem sidor textprov (word eller pdf-filer) från ditt pågående skrivprojekt via e-post till: anna-lena.aberg@regionuppsala.se och du anger ärende: "Bilaga + ditt namn".

Besked om antagning ges senast den 15 juni.

 

Kostnad och boende

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en avgift på 2 800 kronor för lunch, gemensamma aktiviteter, visst studiematerial, kopieringskostnader och elevförsäkring. Du betalar extra för eventuella studieresor.

Om du vill bo på Wik under de tre långhelger vi träffas finns ett paketpris med boende, frukost, middag, lakan och handduk i dubbel- eller enkelrum för 3 375 kronor per person och långhelg (3 375 kr x 3 samlingar). Anmälan för boende gör du på samma digitala blankett som din kursanmälan.

Du som inte bor på Wik men vill äta middag i matsalen meddelar detta till din kursledare. Det kostar 120 kronor, säg till i så god tid som möjlig!

Lunchkostnaden under långhelgerna är obligatorisk. Det är inte möjligt att göra avdrag för sjukfrånvaro eller studieresor.

 

MATERIAL + LUNCHER: 2 800 kr

ANTAL DELTAGARE: 12

KURSTID: 13/8 - 18/12

HUVUDLÄRARE: AnnaLena Åberg 

Kursen är studiemedelsberättigad

 

 

 

Med reservation för ändringar 

 

Foto: AnnaRonja Jönis

Följ oss