Studerandeinformation

Wiks folkhögskola är en mötesplats där vi alla tillsammans bär ansvaret för att skapa det år vi vill ha. Folkhögskola är en annorlunda skolform. Av Sveriges 147 folkhögskolor är ungefär en tredjedel landstingsskolor, de resterande har sina rötter i olika folkrörelser. Wiks folkhögskola tillhör Region Uppsala.

Folkhögskolan har varit en del av Sveriges demokratiseringsprocess eftersom den inneburit en möjlighet för fler att skaffa sig kunskap och att bilda sig. Folkhögskolan talar hellre om bildning än om utbildning, även om möjligheten att få gymnasiekompetens finns på skolans allmänna linjer i Uppsala. På Wiks estetiska linjer ges inga betyg men du får ett intyg på genomförda studier och många möjligheter för ett framtida yrkesliv.  

Vi på Wik menar att samtalet står i centrum, även om det ibland förs på språk som bild, musik, text eller teater. Under ett år på Wik kommer du att få god vägledning av kompetenta lärare, många av dem verksamma som konstnärer, musiker, författare och inom teatervärlden.

Ett år på någon av Wiks estetiska linjer innebär både kunskap och roligheter men som skapande människa måste du också vara beredd att ta ett stort eget ansvar för din utveckling.

Läs gärna igenom de riktlinjer som finns för att vi alla ska trivas på Wik. Du hittar våra allmänna trivselregler och linjespecifika dokument i högerspalten.

 

Foto: Folkbildningsrådet

 

Följ oss