Teater med Vilja - fortsättningskurs för teaterlinjen 9-11 februari 2018

Under helgkursen Teater med Vilja kommer vi smida drömmar, teaterplaner och forma nya relationer. Kursen är dels lärarledd med teaterträning men lejonparten kommer ge gruppen utrymme att under vägledning jobba utifrån frågor som deltagarna själva finner i förhållande till hur man tar plats i dagens teatersverige.

Hur driver man en fri grupp? Vad som är viktigt? Behöver jag mer utbildning? Hur håller vi oss inspirerade och optimistiska? Hur ger man en röst till dem som inte har?

Vi börjar dagen med morgonträning och teaterövningar, efter lunch arbetar vi öppet för att tillsammans finna svar och strategier. Det finns även tid för filmvisning och andra inspirerande aktiviteter.  

Vår ambition är att denna kurs ska vara en årlig återkommande kurs där deltagarna kan möta många olika människor från teatervärlden, utbyta ideer, forma relationer och ladda teaterbatterierna.

Denna kurs vänder sig dem som har gått på Wiks folkhögskolas 1-åriga teaterlinje men är naturligtvis öppen för deltagare med liknande meriter och driv i mån av plats. Kursen bygger vidare på de värderingar som grundats i Wiks teaterlinje med fokus på viljan att ta plats i konstvärlden. De pedagogiska verktyg som vi föreslår för helgen är baserade på frågor som vi tillsammans utvecklas svar och strategier.  

PRIS: Kurs  550kr 

MATERIAL: Bekväma kläder att röra sig i samt anteckningsmaterial.

LÄRARE:  Fuji Hoffmann ( lärare på Wiks folkhögskolas teaterlinje )

KURSTID: fredag kl 18-21. Lördag och söndag kl  9-16

PLATSER: 20

LOKAL: Wiks skolbyggnad och gymnastiksal

KOST OCH LOGI : Om du önskar bo kvar på Wik under ditt kurstillfälle kan vi erbjuda dig ett helgpaket med kost och logi här på området. Anmälan för boende gör du på samma digitala blankett som din kursanmälan

  • Boende två nätter inklusive frukost, en middag lördag kväll, lakan och handduk 1 100 kr /per person

 
ANMÄLAN: Anmälan är bindande och du kommer få besked senast den 10 januari om du beretts plats på kursen. Antagningsbeskedet skickas till din registrerade e-post adress.

Med reservation för ändringar

Följ oss