Sommarkurser 2018

Våra sommarkurser är en möjlighet till eget skapande både för dig som är ung och vill pröva nya vägar och för dig med gammal lust och en begåvning. Har du inte möjlighet att gå på våra långkurser kan du ta chansen och pröva dina skapande vingar på en av våra helgkurser.

Vid Lårstaviken som är en del av Mälaren, ligger Wiks folkhögskola. En stor naturpark är inramningen till Wiks slott som har anor från 1400-talet. Folkhögskolan flyttade in 1926. Under medeltiden var Wik ett storgods som ägdes av några av Sveriges mäktigaste familjer. Idag är ätterna Horn, Sparre och Bielke namn på internaten där långkurseleverna bor. För den som vill komma och bo en helg välkomnar "Gamle Wijks Hus" med moderna enkel- och dubbelrum.

I ekonomibyggnaden som Ivar Tengbom ritade 1912 inryms ateljéerna. Här finns väl utrustade lokaler för måleri, grafik, skulptur och vävning. Färgeriet ligger i undervåningen till ett av kurshotellen ett stenkast från stranden.

Som kursdeltagare kan man antingen bo på skolan eller vara resande. Alla deltagare äter lunch gemensamt. Lärarna är erfarna pedagoger, konstnärer och musiker. Kurserna är tänkta både för den som är nybörjare och för den som kommit en bit på väg.

Välkommen till Wik!

Följ oss