Växtfärgning 15-17 juni

Färga med växter från skog och äng! Lär dig urgamla knep för att göra färg som fäster på ullgarn. Försommaren är bästa tiden att samla färska växter som björkblad, daggkåpa och hundloka. De ger milda gula, gulgröna, beiga färgserier. Ris, kottar, barker och lavar kan ge rödbruna och grå färger. Vi provar så många växter som möjligt och färgar även med köpta växter för att få rött, blått, violett och grönt. Vi använder ett minimum av kemikalier för att vara rädda om miljön. Vi arbetar över öppna eldar vid badstranden men har också tillgång till färger i lokal alldeles intill.

MATERIAL + LUNCHER: 800 kr

EGEN FÖRBRUKNING: 200-400 kr

LÄRARE: Rosemari Kastell Port

ANTAL DELTAGARE: 16

KURSTID: 9.00–16.00

LOKAL: Färgeriet i kurshotellet Ands undervåning

KOST OCH LOGI : Om du önskar bo kvar på Wik under ditt kurstillfälle kan vi erbjuda dig ett paketpris för kost och logi. Anmälan gör du på samma digitala blankett som din kursanmälan

* Boende inklusive frukost och middag, lakan och handduk 1180 /per person

ANMÄLAN: Anmälan är bindande. Sista ansökningsdag är den 31 mars. Antagningsbesked skickas till din registrerade e-postadress senast den 11 maj. Om du får förhinder och inte kan deltaga under kurstillfället på grund av sjukdom, styrkt av läkarintyg, reduceras kursavgiften till 250kr.

Med reservation för ändringar

Följ oss