Wik Loves Hiphop 12-14 augusti

Förlängd ansökningstid till den 25 juli!

Dansa med Uppsala Loves Hiphop i samarbete med Wiks folkhögskola!
Hiphop är en kultur från USA som har sina rötter i stora delar av världen. Det är en kultur där man får plats att var unik och får uttrycka sig tillsammans med andra. Under tre härliga dagar går vi igenom sköna grooves, teknik, rytm, grundsteg med koreografier och övningar inom hiphop. Det blir svettiga dagar fyllda med dansglädje! Efter danslektionerna så kommer vi stretcha, göra aktiviteter och tillsammans ta del av den vackra miljön kring Wiks slott.

Kursen vänder sig till både nybörjare och mer erfarna.
Uppsala Loves Hiphop drivs av Mateja Kovacevic & Catarina Zarazua. Båda är utbildade på Åsa folkhögskolas olika streetdancelinjer och har även fortbildat sig utomlands, i USA, Kuba, Marocko, Frankrike och uppträtt i Palestina. Nu senast sågs de på Uppsala Stadsteater med succén The Hiphop Symphony. De har mottagit priser som: Årets kreativaste Uppsalabo, " Ge tillbaka" stipenditet för unga förebilder och fått Region Uppsalas kulturstipendium.

Each one teach one
Vi både lever och jobbar efter värdegrunden ”each one teach one” som kommer från hiphopkulturen. Det betyder att man kan lära sig av alla oavsett vilken nivå eller dansstil, och att man ska vara öppen för att dela med sig av sina kunskaper. Alla får möjlighet att vara elev och lärare. Eftersom vi introducerar alla till vårt koncept och värdegrund “each one teach one” så finns det ingen hierarki, status och ingen är bättre än den andra, utan vi är alla elever och lärare. Vi på Uppsala Loves Hiphop är lika mycket elever som lärare precis som alla andra. Det är den miljön vi har velat skapa och även lyckats med. 

Mer information om Uppsala Loves Hiphop: www.uppsalaloveshiphop.com

Danslektionerna
Under danslektionerna så anpassar vi lektionerna efter gruppens nivå. Vi börjar med en uppvärmning där vi går igenom grundsteg, grooves (gung) och sedan utvecklar vi tillsammans de steg, och lektionen fortsätter med antingen koreografier eller dansövningar. Under våra klasser så jobbar vi med teknik men vi övar också på freestyle och improvisation för att alla ska hitta sitt egna rörelsemönster och personliga stil.  

Aktivteter
Förutom att dansa så kommer vi göra roliga aktiviteter tillsammans. Vi kommer göra roliga gruppövningar/lekar för att lära känna varann bättre men även fördjupa oss om hiphop kulturen genom film och samtal. 

MATERIAL + BOENDE: 300 kr

LÄRARE: Mateja Kovacevic och Catarina Zarazua

LOKAL: Gymnastiksalen och skolhuset Wiks folkhögskola

TID: kl. 8-20

Ålder: 16-19 år

ANTAL DELTAGARE: 16
I Sommarens hiphopkurs ingår både kurs, boende, frukost, lunch, middag och fika i priset.  Bokning av boende gör du på samma digitala blankett som din kursanmälan.

ANMÄLAN: Sista ansökningsdag är den 25 juli. Antagningsbeskedet skickas till din registrerade e-postadress. Om du får förhinder på grund av sjukdom reduceras kurspriset till 250 kr mot uppvisande av läkarintyg. Om du av annan anledning uteblir eller bokar av kursen mindre än 30 dagar innan kursstart faktureras du hela kurskostnaden och bokad logi.

 

Med reservation för ändringar 

 

 

Bild: Staffan Claesson

 

 

Följ oss