Sommarkurs: Betong- och skulpturverkstad 8–17 juni

Kursen är inställd på grund av rådande pandemi.

Under tio dagar arbetar vi med modellering, keramisk skulptur och betonggjutning. Du väljer själv vilka delar du vill fördjupa dig i!

Efter enkla teknikövningar i klassisk modellering arbetar vi vidare med skulptur, kanske efter modell, kanske med porträttmodellering? Modell finns till förfogande i tre hela dagar och vi modellerar i finaste stengodslera.

Betong är ett fantastiskt material med många användningsområden både inne och ute. Du kan skapa skulpturer och/eller reliefer, designa och tillverka bruksföremål. Vill du utveckla egna formar eller använda sådant som redan finns som gjutform på ett nytt sätt? Loppisfynd kan används för experiment i betongverkstan. Du gjuter med enkla tekniker, i sandformar, i och på befintliga objekt av plast och gummimaterial. Eller varför inte göra formar med hjälp av gips eller gipsbindor?

I kursen ingår också materialkunskap, miljö och säkerhet, formkonstruktion, gjuttekniker, armering och fästanordningar. Vi tar även upp grundläggande designutveckling, mosaik och ytbehandling/patinering, allt efter gruppens behov och önskemål. I sann folkhögskoleanda utvecklas kursen efter deltagarnas intresseområden.

Kursen vänder sig både till nybörjare och den mer erfarna, utmaningar finns för alla.

Kursen leds av Anna Åhlvik, som steg för steg leder dig in i skulpturens värld.

Folkhögskolans undervisning är kostnadsfri, men som deltagare på skulpturkursen betalar du en avgift för normalt beräknad materialåtgång (stengodslera, gips, betong etc) samt luncher. Önskar du som deltagare en större mängd material, och/eller specialmaterial som silikon och jesmonite kan extra avgift debiteras.

Anmäl dig senast den 29 april!

 

KURSAVGIFT: 4 000 kronor, inklusive luncher, fika och bränning av stengods

LÄRARE: Anna Åhlvik + gästlärare

ANTAL DELTAGARE: Max 16

KURSTID: 9.00-16.00

LOKALER: Tengbom, Skulpturateljén

BO PÅ WIK: Om du vill bo på Wik under kursen finns ett paketpris med boende, frukost, middag, lakan och handduk. Du kan välja mellan boende på hotell eller boende på vandrarhem. Dubbel- eller enkelrum på vandrarhem kostar 6 100 kronor per person. Dubbel- eller enkelrum på hotell kostar 9 000 kronor per person. Anmälan för boende gör du på samma digitala blankett som din kursanmälan. I mån av plats har vi möjlighet att erbjuda enkelrum.

Du som inte bor hos oss men vill äta middag med oss i matsalen anmäler det till din kursledare. Det kostar 120 kronor, säg till så god tid som möjligt.

ANMÄLAN: Sista ansökningsdag är den 29 april. Antagningsbeskedet skickas till din e-postadress 4–6 veckor före kursstart. 

Du kan avanmäla dig senast 30 dagar före kursstart. Efter det är anmälan bindande. Om du blir sjuk och inte kan delta får du tillbaka kursavgiften om du har ett läkarintyg. Då tar skolan bara ut en administrativ avgift på 250 kronor. Om du inte dyker upp eller bokar av kursen mindre än 30 dagar innan kursstart faktureras du hela kurskostnaden och boende om du bokat det.

 

Med reservation för ändringar

 

Foto: Johanna C Pettersson

Följ oss