Sommarkurs: Grafik 8-17 juni

Kursen är inställd på grund av rådande pandemi.

En kurs där vi experimenterar med grafikens alla möjliga och kanske omöjliga tekniker! 

För dig som inte har så mycket erfarenhet börjar du med de grundläggande teknikerna i framförallt djuptryck. Du provar på torrnål på koppar, plast och kartong för att fortsätta med hård- och mjukgrundsetsning, akvatint med flera tekniker. Parallellt börjar du som redan kan grunderna med olika färggrafiktekniker som tryck med flera plåtar, viscositetstryck eller chine colle. 

Kursen är som ett smörgåsbord där du erbjuds att prova på ett stort antal tekniker och själv får välja vilka. Förutom de som redan nämns kan du få testa limtryck (collografi), tejptryck och andra papperstekniker, fotoetsning med FP-gravyr samt etsa zinkplåtar med ristonfilm.

Du kan också prova på klassiskt högtryck i form av linoleum och träsnitt. Vi leker med monotypier och udda material från till exempel skroten. Vi har en välutrustad datasal med photoshop där man kan arbeta med originalframställning.

Kursen lämpar sig både för nybörjare och mer erfarna, och det finns stort utrymme för individuell undervisning. Lärare är Lars-Erik Holm, som har stor erfarenhet av att undervisa i olika grafiska tekniker.

Eftersom Wik är en folkhögskola är själva undervisningen gratis, men som deltagare betalar du en kursavgift som täcker grundmaterial och luncher. Material för eget arbete tillkommer.

Anmäl dig senast den 31 mars! 

KURSAVGIFT: 4 000 kronor inklusive lunch och fika.

MATERIAL FÖR EGET ARBETE:1 00–1 000 kronor

LÄRARE: Lars-Erik Holm

ANTAL DELTAGARE: Max 16

KURSTID: 9.00–16.00

LOKALER: Grafiksalen i Tengbom, Datasalen

BO PÅ WIK: Om du vill bo på Wik under kursen finns ett paketpris med boende, frukost, middag, lakan och handduk. Du kan välja mellan boende på hotell eller boende på vandrarhem. Dubbel- eller enkelrum på vandrarhem kostar 6 100 kronor per person. Dubbel- eller enkelrum på hotell kostar 9 000 kronor per person. Anmälan för boende gör du på samma digitala blankett som din kursanmälan. I mån av plats har vi möjlighet att erbjuda enkelrum.

Du som inte bor hos oss men vill äta middag med oss i matsalen anmäler det till din kursledare. Det kostar 120 kronor, säg till så god tid som möjligt.

ANMÄLAN: Sista ansökningsdag är den 29 april. Antagningsbeskedet skickas till din e-postadress 4–6 veckor före kursstart. 

Du kan avanmäla dig senast 30 dagar före kursstart. Efter det är anmälan bindande. Om du blir sjuk och inte kan delta får du tillbaka kursavgiften om du har ett läkarintyg. Då tar skolan bara ut en administrativ avgift på 250 kronor. Om du inte dyker upp eller bokar av kursen mindre än 30 dagar innan kursstart faktureras du hela kurskostnaden och boende om du bokat det.

Med reservation för ändringar

Följ oss