Sommarkurs: Screentryck 8-17 juni

Kursen är inställd på grund av rådande pandemi.

Välkommen till en kreativ, spännande och intensiv kurs då vi experimenterar friskt och prövar olika screentrycktekniker.  

Screentryck är en tryckmetod som ger fantastiskt resultat, men som kräver en hel del arbete.  Själva trycket går att göra på olika material, vanligast är tyg eller papper. 

Under kursens tio dagar går vi igenom screentryck från grunden, från hur du tar fram ett original till färdigt tryck. Vi testar också varianter som fotoscreen, där du kan föra över fotografier, teckningar och digitala bilder till screenramen. För de som vill kan även trycka fyrfärgstryck med processfärger. En kort kurs i Photoshop ingår. 

Kursen passar både dig som aldrig provat på screentryck förr och dig som är veteran på området. Läraren Tommy Eriksson har undervisat i screentryck och andra trycktekniker i över 20 år. 

Eftersom Wik är en folkhögskola är själva undervisningen är gratis, men som deltagare betalar du en kursavgift som täcker grundmaterial och luncher. Material för eget arbete tillkommer – kanske vill du trycka t-shirts till hela släkten eller laget.

KURSAVGIFT: 4 400 kronor, inklusive lunch och fika.

EGEN FÖRBRUKNING: 100 -2 000 kronor.

LÄRARE: Tommy Eriksson

ANTAL DELTAGARE: Max 14

KURSTID: 9.00 -16.00

LOKALER: Tengbom, screensalen och datasalen

BO PÅ WIK: Om du vill bo på Wik under kursen finns ett paketpris med boende, frukost, middag, lakan och handduk. Du kan välja mellan boende på hotell eller boende på vandrarhem. Dubbel- eller enkelrum på vandrarhem kostar 6 100 kronor per person. Dubbel- eller enkelrum på hotell kostar 9 000 kronor per person. Anmälan för boende gör du på samma digitala blankett som din kursanmälan. I mån av plats har vi möjlighet att erbjuda enkelrum.

Du som inte bor på Wik men vill äta middag i matsalen anmäler detta till din kursledare. Det kostar 120 kronor, säg till i så god tid som möjligt.

ANMÄLAN: Sista ansökningsdag är den 29 april. Antagningsbeskedet skickas till din e-postadress 4–6 veckor före kursstart. 

Du kan avanmäla dig senast 30 dagar före kursstart. Efter det är anmälan bindande. Om du blir sjuk och inte kan delta får du tillbaka kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Då tar skolan ut en administrativ avgift på 250 kronor. Om du inte dyker upp eller avbokar mindre än 30 dagar före kursstart faktureras du kurskostnaden samt boende, om du har bokat det.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Med reservation för ändringar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ oss