Konferens

I en miljö med historisk atmosfär har vi skapat ett modernt konferenscentrum. SlottetsWiks slott. Foto: Vasilis Theodorou speciella arkitektur och karaktär bidrar till rymd för nya tankar och idéer, inspiration i arbetsmötet. Här möts 1400-tal och nutid i en unik kombination.

   


Konferensutrustning

I våra konferenslokaler och i merparten av grupprummen finns fast monterade projektorer. Även datorer finns tillgängliga när ni behöver. I Riddarsalen som är vår största lokal finns komplett ljudsystem med trådlösa mikrofoner och en hörslinga. Önskar ni något annat material eller AV-utrustning tveka inte att prata med vår reception så ordnar vi det.

Trådlöst nätverk finns i hela anläggningen. Självklart finns också vår konferensvaktmästare till hands om ni har några frågor.

Maten – en viktig helhetsupplevelse

Maten är en viktig helhetsupplevelse, den ska både vara vacker för ögat, välsmakande och i samklang med naturen. På Wiks slott erbjuder vi ekologiskt och närodlat i så stor utsträckning som möjligt. Och i vår medeltida matsal med takvalv, Borgsalen, blir måltiden till en speciell och stämningsfull stund. Också i Knektkammaren hålls många gemytliga middagar.

På kvällen finns goda drycker att handla i slottsbaren som ligger en trappa ned mitt emot Borgsalen. Två specialiteter är husets egna drinkar Ida Mary och Mörner. Och i slottets sällskapsrum lutar ni er bekvämt tillbaka.

Bastu, gästdator och souvenirer

Det finns också en gästdator, skrivare och telefon till ert förfogande. Och i receptionen har vi försäljning av souvenirer och lite smått och gott. I Stenhuset finns en bastu med hela Lårstaviken som blickfång där ni kan varva ned efter ett intensivt arbete. Vi har även ett slottsteleskop där ni kan blicka ut i rymdens oändlighet.

Många möjligheter

Vi har femton konferens- och grupprum i olika storlekar, från 14 m2 till 115 m2. Nio av dessa rum finns på Slottet.

I det vackra Stenhuset från 1700-talet finns också konferenslokaler. Ni kan även förlägga er konferens i Sjöstugan som ligger tio meter från Mälarens vatten nära båtbryggan på Wik. Den är anpassad för möten med små grupper (8-10 personer) som vill arbeta enskilt.

Varmt välkommen att kontakta oss för att skräddarsy ert möte på Wik!

Foto: Vasilis Theodorou
Text: Charlotte Björck

Följ oss