Kurs i trädgårdsdesign 1-2 juni

FULLBOKAD

Nu har du möjlighet förbättra och utveckla din trädgård genom att gå en kurs i trädgårdsdesign på Wiks slott. Kursledare är Per Axell som är trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner med mångårig erfarenhet. Per har designat och anlagt alla de fina planteringarna på Wik och driver firman Tibbleborg Trädgårdsdesign.

Utgångspunkten är din egen trädgård och de behov av förändring och förnyelse som just du har. Vi går igenom grundläggande ritteknik, rumsbildning, växtval och komposition. Kursen tar upp designprocessen med färglära, val av växter, markmaterial m.m. Kursen innefattar teoretisk genomgång med flera exempel på hur du kan designa din trädgård med växter från olika årstider, blommor, bär, dammar och stenpartier. En del av undervisningen kommer att ske utomhus. Med utgångspunkt i de olika planteringarna på Wik kommer vi att studera de olika växtmiljöerna och kompositionerna som du kan ha nytta av när du planerar din egen trädgård. Du får sedan tid att rita upp din egen trädgård med handledning från kursledaren och inspiration från gruppen. Du lär dig grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad.

Tvådagarskursen ges den 1 och 2 juni kl 09.00–16.00. Inga förkunskaper krävs. Ta med en skalenlig tomtritning av din trädgård (vanligtvis skala 1:100). Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med fotografier på din trädgård. På plats finns skisspapper, pennor, linjaler, mm.

 

Kurstid: 1 och 2 juni 2019
Kostnad inkl. mat och dryck är 1 300 kr per person.
Max antal deltagare: 15 st.
Kursanmälan gör du via mejl:
wiks.slott@regionuppsala.se
eller via telefon 018-611 66 60

Varmt välkomna!

Följ oss