• Skapa Dans 2014
  • Skolelever Heby
  • Nätverk
  • Blomsterplantering 2015
  • Sommardansaudition 2015
  • 12m2 Två dansare ute

Kulturenheten Dans

Danskonsulenten och danspedagogerna vid Kulturenheten jobbar för utveckling av dans som konst- och uttrycksform, med ett regionalt uppdrag där barn och ungdomar står i fokus. Vi verkar för att främja, bredda och stärka dansen i länet

Aktuellt


Faunan och jag 22 april

Tycker du om djur? Är du rädd för djur? Jag själv, Minna, delar in djur i tre grupper: de jag tycker är äckliga, de jag inte alls fattar varför de finns och de jag är rädd för.
En familjeföreställning som  utamanar våra tankar om djur. Dansas på Uppsala Konsert & Kongress


Utlysning av sommarresidensEric Sahlströminstitutet

Region Uppsala utlyser ett residens inom danskonstområdet. Residenset sträcker sig över två veckor och ger en professionell koreograf möjlighet att arbeta processinriktat. Danskonstnärer från hela Sverige är välkomna att söka. Sista ansökningsdag är fredagen den 28 april.


VeckoträningDansverksamma

Du som är dansaktiv på avancerad till professionell nivå i Uppsala Län är välkommen att delta i veckoträning. Deltagarna turas om att hålla dansträning för varandra. Under våren 2017 träffas vi fredagsförmiddagar på GUC i Uppsala. För anmälan och mer info gå med i Facebookgruppen Veckoträning Dans i Uppsala. Välkommen!


DANSA!DANSA!

Gillar du att dansa, vill prova på att skapa och visa upp egna danser? Är du 8-13 år? Välkommen till DANSA!
Här får du delta i gratis workshops där du får testa olika sätt att skapa danser. Göra en egen dans hemma, ensam eller tillsammans med kompisar. Visa upp dansen på "Öppen Scen" och se andras skapade danser. I år kan du i någon av kommunerna Knivsta, Tierp, Heby eller Älvkarleby delta. Välkommen på DANSA!-avslutning 6 maj på Grand i Uppsala


And Then... Och sen... 7 maj

Dans och mjuk cirkus i en abstrakt och polyfon sagovärld. And then... handlar om att lämna den lilla världen och hitta sanningen. En familjeföreställning som pusslar med fantasin. Dansas på Uppsala Konsert & Kongress.


Se tidigare aktiviteter här

Kontakta oss

Eva Forsberg Pejler
Danskonsulent
018-611 62 62
eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se

 

Ellen Sterby
Danspedagog
018-617 62 60, 072-141 30 64
ellen.sterby@regionuppsala.se