Kurser & träffar

Vi anordnar kurser och föreläsningar av olika slag för filmare, pedagoger eller allmänt filmintresserade. Inom C-Film är det tänkt att filmare nätverkar, presenterar idéer och får feedback och respons på pågående projekt.
Det kan gälla manusläsning, en filmvisning, att få en testpublik eller helt enkelt att som filmare umgås med likasinnade. Kanske vid vissa tillfällen så kommer en inbjuden gäst. Vid sammankomsterna så bjuder Kulturenheten-Film på fika varför det är nödvändigt att vid varje träff anmäla sin närvaro. På så vis köper vi fika till rätt antal deltagare.


C-film: Filmredigering med prisbelönta Mervi Junkkonen

16 oktober kl 17.30-19.30, Regionens hus

Mervi Junkkonen

Till denna träff kommer regissören och klipparen Mervi Junkkonen. Mervi har studerat dokumentärfilmsregi och redigering vid Aalto universitetet i Helsingfors, och har regisserat tio dokumentärer. Mervis arbete med att redigera spelfilmer har belönats med två stycken Jussi ("Oscar" i Finland) för The Visitor och senast They Have Escaped (2015).

Mervi kommer att berätta om skillnaden mellan att klippa för fiktion, där det finns ett detaljerat manus, och ett dokumentärt material. Hur klipper man på ett dramaturgiskt intressant vis? Vad har man för moraliskt ansvar mot det material man klipper? Mervi berättar om sin arbetsmetod som redigerare dels utifrån sitt eget material och dels hur man förhåller sig till flera viljor när annan regissör och producent är inblandad. Här får du en personlig inblick i hur hon arbetar och har samtidigt möjlighet att ställa egna frågor.

Varmt välkomna!

Dag: måndag den 16 oktober 2017

Tid: 17.30-19.30

Plats: Regionens hus, Storgatan 27 i Uppsala, NB, rum Askholmen.
Maxantal: 20 personer. Först till kvarn gäller!

Anmäl dig till mig senast den 12 oktober!

Filmtips: passa på att se långfilmen Star Boys, som Mervi har klippt. Den visas dagen efter C-film träffen, 17 oktober på Fyrisbiografen. 

PS Glöm inte att kika i filmkalendariet vad som händer längre fram.