Pitch-kurs

glödlampa svart/vit

Pitch-kursen är ett talangprojekt som vänder sig till filmare i Sörmland, Uppsala län, Västmanland och Örebro län. Kursen vänder sig till dig med några filmer i bagaget. Du har kanske visat film på festival eller fått in en fot i branschen, men räknar dig inte som fullfjädrat proffs ännu. Eller så är du proffs, men känner att du behöver bättra på din presentationsteknik.

Pitch - kursdatum 2018
5 april - Sista anmälningsdag
15 maj - Kurstillfälle, heldag i Eskilstuna
31 maj - Pitch inför panel, lunch till eftermiddag i Örebro

Om kursen
Att pitcha är att på ett snabbt och konkret sätt presentera sin idé. Det kan handla om att hitta investerare i din filmproduktion lika mycket som att hitta samarbetspartners och team.

Nästan lika nyttigt är pitchtekniken i skrivandet av din film. För ju mer du tänker i termer om att kunna konkretisera och presentera, desto mer medveten och klar över din egen idé blir du.

Kursen är en kortkurs om två tillfällen. Du söker till pitchen med en egen filmidé. Vid det första tillfället möter du och övriga deltagare en föreläsare som ger dig kunskap och specifika råd kring hur just din idé kan pitchas.
Därefter får du med dessa nya kunskaper slipa på din idé i några veckor innan du ställs inför en pitch-jury bestående av branschproffs.
Tidigare år har både SFI och SVT suttit i juryn.

Detta är dock ingen tävling med pengar i potten. Juryn ger konstruktiv kritik på din filmidé, men lovar alltså inte ut några pengar. Den skarpa pitchen är framförallt ett sätt att öva på din presentationsteknik.

Kostnad
Kursen är avgiftsfri, men deltagarna bekostar själv resa till de olika kursorterna.

Anmälan
Varje län plockar ut sina egna deltagare. Anmäl dig därför nu till ditt närmaste filmresurscentrum. Beskriv dig själv som filmare, och det filmprojekt du vill pitcha med.
Intresserade i Uppsala län anmäler sig till filmkonsulent Louise Bown. (Kontaktuppgifter i högerspalten).

OBS! Träffarna hålls dagtid, så se till att ha datumen nedan fria när du anmäler dig till kursen. Du ska delta båda tillfällena. Bara de som gått det första kurstillfället får möjlighet att presentera sin idé inför panelen.

Pitch - kursdatum 2018
5 april - Sista anmälningsdag
15 maj - Kurstillfälle, heldag i Eskilstuna
31 maj - Pitch inför panel, lunch till eftermiddag i Örebro.