Visning och festivaler

Att film är bäst på bio är ett känt faktum. Därför är det viktigt att många olika slags filmer visas på små och stora biografer i hela länet.

Kulturenhetens filmverksamhet samarbetar med och stödjer länets biografer, filmföreningar och filmfestivaler


Focus Filmfestival
för unga filmare i Uppland

focuslogga

Filmfestivalen äger rum 23 maj på Slottsbiografen. Focus är Uppsala läns filmtävling för filmare mellan 16-26 år. Det är även den regionala uttagningen till Novemberfestivalen. Sista anmälningdag: 10 maj


Noomaraton

31 aug-1 sep 2019 = 20 årsjubeleum!

Noomaraton

Tävlingshelgen är alltid första helgen i september varje år, i hela landet! Alla åldrar är välkomna att delta i denna tävling mot klockan. Ta med dina kompisar, släkten, elever eller förbipasserande och delta!

Hitta ett lag om 3-4 personer som vill, under en helg och efter ett tema och vissa kriterier, göra en kortfilm på max 5 minuter.

Sista anmälningsdag är den 30 augusti kl 12.00!


Videogud  -  Videokonst i länet

VIDEOGUD är ett samarbete mellan konst- och filmenheterna i Region Gävleborg, Region Uppsala och Landstinget Dalarna, som har funnits i sin nuvarande form sedan hösten 2006. Nätverket verkar för att göra aktuell videokonst tillgänglig för alla, samt för att uppmuntra och stödja konstnärer och filmare som verkar inom området.