Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom landstingets vård. Välkommen!

Aktuellt

Viskorgen - Linnékvintetten

Linnékvintetten

Linnékvintetten består av 5 skickliga musiker som spelar brassinstrument. De har sedan 1986 varit ett dynamiskt inslag i svenskt musikliv och både uppträtt och samarbetat med körer och tonsättare. De har satt samman ett program med både klassiskt och visor där du som åhörare får vara med och påverka repertoaren.

När och var:
Torsdag 31 augusti kl 14.00
Sjukhusbiblioteket Ing. 10, Akademiska sjukhuset