Kultur i vården - www.lul.se

Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom Region Uppsalas vård. Hela höstens program ligger till höger på sidan under dokument.
Välkommen!

Aktuellt

 

Musikstund med Möjligheten - Eva Dunder & Arvid Nehlin

Möjligheten med Arvid Nehlin och Eva Dunder

Möjligheten är en duo som består av Eva på sång och gitarr och Arvid på piano och sång. Tillsammans spelar de ett härligt urval av gamla guldkorn som de flesta känner igen. Det bjuds på visor, jazz, folkmusik, världsmusik, blues och diverse annat. Musik är till för att ge och få glädje samt skapa en fin stund tillsammans.

När och var?

Tisdag 21 augusti kl 15.00 Caféet Ing 78/79, Akademiska sjukhuset
Onsdag 22 augusti kl 15.00 Caféet Ing 70, Akademiska sjukhuset
Torsdag 23 augusti kl 15.00 Palliativt centrum, Uppsala