Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kultur och bildning för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kultur och bildning kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom Region Uppsalas vård. Hela höstens program ligger till höger på sidan under dokument.
Välkommen!

Aktuellt

Jazz på svenska - Jesper Norberg

Pianisten Jesper Norberg

Sveriges genom tiderna mest sålda jazzalbum av Jan Johannson och George Riedel, Jazz på Svenska från 1964, tolkas och framförs av pianisten Jesper Norberg.
När och var?
Onsdag 26 februari kl. 15.00 Vårdavdelning 85 B, Akademiska sjukhuset
Torsdag 27 februari kl. 14.00 Sjukhusbiblioteket Ing. 10, Akademiska sjukhuset
Onsdag 4 mars kl. 15.00 Caféet Ing. 30, Akademiska sjukhuset
Torsdag 5 mars kl. 15.00 Palliativt centrum, Uppsala

Animationsverkstad - Erik Hedman

Animationsverkstad

Foto: Erik Hedman

Under några timmar får ni göra egen tecknad film under handledning av Erik Hedman. Metoden är enkel cut out-teknik där man ritar och klipper ut figurer som sedan animeras med hjälp av kamera och dator. Erik har med sig tekniken och ni står för innehållet och fantasin. Det som bör finnas på plats är bord att arbeta vid samt material som färgade papper, tuschpennor, saxar och häftmassa.
När och var?
Onsdag 26 februari kl. 14.00–16.00 Lekterapin, Ing. 95/96, Akademiska barnsjukhuset