Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom Region Uppsalas vård. Hela höstens program ligger till höger på sidan under dokument.
Välkommen!

Aktuellt

Melodikrysset - Trio X

Trio X Lennart Simonsson, Per V Johansson, Joakim Ekberg

Nu är trion tillbaka med sitt populära melodikryss. Vad är det för låt? Vem skrev den? Vem sjöng den? Ni är med och gissar! Var med och melodikryssa eller passa på att bara njuta av musiken. Musik i Upplands jazztrio består av:
Lennart Simonson- piano, Per V Johansson - bas, Joakim Ekberg - trummor. www.miu.se

När och var?
Onsdag 10 oktober kl 15.00 Vårdavdelning 85 B, Akademiska sjukhuset
Torsdag 18 oktober kl 14.00 Sjukhusbiblioteket Ing 10, Akademiska sjukhuset

Lättlyssnad pop med Duon - Ulrika Borking & Peter Nilsson

Ulrika Borking och Peter Nilsson

En brokig blandning, med tolkningar av gamla och nya poplåtar, varvas med mellansnack med fokus på att sprida värme, glädje, tänkvärda ord och reflektioner. Stillsam musikalisk avkoppling utlovas med fingertoppskänsla och publiken får gärna sjunga med, stampa takten eller dansa – allt utifrån egna förutsättningar och lust. Duon består av Ulrika Borking, sång, med lång erfarenhet från coverband, tributeband, duos och solosammanhang samt Peter Nilsson, gitarr, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Musikhögskolan i Piteå.

När och var?
Tisdag 23 oktober kl 15.00 Caféet Ing 30, Akademiska sjukhuset