Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom landstingets vård. Välkommen!

Aktuellt

Torsdag 26 oktober arrangeras seminarium och workshop kring "Dans för äldre" se program i höger spalt för mer information

 

Animationsverkstad - Erik Hedman

Animationsverkstad
Foto: Erik Hedman

Under några timmar får ni göra egen tecknad film under handledning av Erik Hedman. Metoden är enkel cut out-teknik där man ritar och klipper ut figurer som sedan animeras med hjälp av kamera och dator. Erik har med sig tekniken och ni står för innehållet och fantasin. Det som bör finnas på plats är bord att arbeta vid samt material som färgade papper, tuschpennor, saxar och häftmassa.
www.erikhedman.com

När och var:
Onsdag 11 oktober kl 18:00
Psykiatriavdelning 5, Ulleråker
Onsdag 18 oktober kl 14.00 Lekterapin, Ing. 95/96, Akademiska barnsjukhuset

Melodikrysset- Trio X

Trio X - Lennart Simonsson, Per V Johansson, Joakim Ekberg
Foto: Jeanette Hägglund

Nu är trion tillbaka med sitt populära melodikryss. Vad är det för låt? Vem skrev den? Vem sjöng den?
Ni är med och gissar! Var med och melodikryssa eller passa på att bara njuta av musiken.
Musik i Upplands jazztrio består av Lennart Simonson, piano, Per V Johansson, bas, Joakim Ekberg, trummor
www.miu.se

När och var:
Onsdag 18 oktober kl 15.00 Caféet Ing. 30, Akademiska sjukhuset
Torsdag 19 oktober kl 15.00 Palliativt centrum, Uppsala