Kultur i vården

Här kan du läsa om verksamheten Kultur i vården och de kulturprogram som vi anordnar för dig som är patient, närstående, personal eller besökare inom landstingets vård.

Friskfaktor och rättighet

Kultur ger ljusglimtar i tillvaron, skapar värdefulla möten och ger verktyg för reflektion. Att delta i kulturlivet är en viktig friskfaktor, men också en mänsklig rättighet. Därför arbetar Kulturenheten för kulturens förekomst inom vården.

Kulturprogram inom vården

I samarbete med olika aktörer, anordnar Kulturenheten kulturprogram på flera platser inom Region Uppsalas vård. Till höger kan du ladda ner ett pdf-dokument med aktuella kulturprogram, samt övriga kulturerbjudanden för vården. Information om kulturevenemang på Akademiska sjukhuset finns även hos Sjukhusbiblioteket, se länk till höger.

Alla kulturprogram har fri entré och riktar sig till dig som är patient eller närstående, samt personal eller besökare, inom Region Uppsalas vård. Hela höstens program ligger till höger på sidan under dokument.
Välkommen!

Aktuellt

Dom första tjugo- Ida Löfholm, Emil Ingmar & Tove Brandt

Affisch till Dom första tjugo

En rolig och nostalgisk minnesmusikal där ljuva toner från piano och kontrabas leder oss tillbaka. Tillbaka till det första discot, den första pussen, dom första tjugo. Emil och Ida växte upp tillsammans och gick i samma klass från ettan till studenten. Ändå pratade dom knappt med varandra. Långt senare träffas dom i Uppsala och börjar jämföra sina minnen. Hur var det egentligen? Och hur blev det? Ur samtalet växer en musikteaterföreställning fram.
Ida Löfholm - Sång, Emil Ingmar - Piano, sång, Tove Brandt - Kontrabas.
Text: Dag Thelander, Musik: Emil Ingmar

När och var?
Onsdag 20 februari kl 15.00 Caféet Ing 30, Akademiska sjukhuset
Onsdag 20 februari kl 18.00 Psykiatriavdelning 5, Ulleråker
Torsdag 21 februari kl 14.00 Sjukhusbiblioteket Ing 10, Akademiska sjukhuset
Torsdag 21 februari kl 17.00 Träffpunkt Tinget, Uppsala
Fredag 22 februari kl 13.00 Träffpunkten Kyrkogatan 17, Enköping
Onsdag 6 mars kl 13.30 Träffpunkt Skutan, Tierp
Torsdag 7 mars kl 15.00 Palliativt centrum, Uppsala