Sjukresebussar

Linjen Bålsta-Knivsta-Uppsala, körs med taxibilar.

 

Beställning

Plats på sjukresebussarna ska beställas via beställningscentralen, tfn 0771-99 90 00, senast dagen före avresan, tidigast 14 dagar före planerat besök. Meddela samtidigt om rullstol, rullator, barnvagn eller följeslagare följer med.

Du måste kunna visa upp en kallelse vid påstigning. Om du inte har kallelse så begär en sjukreseblankett påskriven/stämpel från vården som bevis på besöket eller visa upp ditt vårdkvitto för chauffören vid hemfärden.

Föraren stannar endast vid de hållplatser där det finns en beställning. Om du åker hem med en annan tur än vad som är beställt, använd telefonen som finns vid ingång 85 och ring beställningscentralen och tala om ändringen.

Bra att veta

Bussarna stannar vid och avgår från ingång 85, Akademiska sjukhuset. Sjukresebussarna är till för alla som ska besöka sjuk- och tandvård. Resan är gratis.

Enköpingsbussen stannar nu vid Samariterhemmet.

Sjukresebussen är ingen vanlig kollektivtrafik utan är till för patienter som ska besöka vården och då är kravet att plats på sjukresebussen ska beställas.

Föraren får via beställningscentralen veta vilka resenärer som ska åka med vilken tur och vilken på- och avstigningshållplats. Eftersom du kan stiga på och av vid ordinarie UL-hållplatser underlättar det för föraren om du uppger det hållplatsnamn som står på hållplatsskylten.
 
På sjukresebussen får en anhörig som inte behöver räknas som godkänd följeslagare medfölja. Plats för följeslagare ska beställas via beställningscentralen.