Barnmorska

För att träffa våra barnmorskor behöver du en bokad tid. Vi finns på Kungsgärdets vårdcentral.

Hitta till Kungsgärdets vårdcentral

Hos oss möter du kompetenta barnmorskor med bred och lång erfarenhet i en lugn miljö. Vi arbetar utifrån dina behov och önskemål. Allt som rör din graviditet är kostnadsfritt hos oss, även våra föräldraträffar.

Om du är gravid 

Graviditeten kan vara en mycket omtumlande tid som kan väcka många frågor. På barnmorskemottagningen följer vi ett basprogram för gravida som vi anpassar till dig. Du träffar samma barnmorska varje gång. Alla besök och våra föräldraträffar är kostnadsfria.

Vid behov erbjuder vi akupunktur vid kraftigt graviditetsillamående. Vi samarbetar med dietist, psykolog, kurator, arbetsterapeut, distriktsläkare och specialistläkare. Vi arbetar familjecentrerat vilket innebär att vi samarbetar med barnavårdscentralen, öppna förskolan samt familjeenheten på kommunen.

Föräldraträffar 

Våra föräldraträffar är en förberedelse inför förlossning och föräldraskap. Visning av förlossningsavdelning samt andning- och avslappningsövningar ingår. På övriga träffar samarbetar vi med barnavårdscentralen, öppna förskolan, familjeenheten enligt ett visst program.

Våra grupper fortsätter sedan på barnavårdscentralen till barnet fyller 1 år. Alla blivande föräldrar är välkomna till oss oavsett var ni bor. Vi erbjuder även:

  • Gruppträff med sjukgymnast och dietist, med fokus på mat och hälsa samt tips för att lindra rygg- och bäckenbesvär.
  • Föräldraträff för omföderskor, med fokus på syskonfrågor och familjeliv.
  • Gruppträning för gravida, 4 ggr/termin. Kostnad 150kr/tillfälle.

 

Preventivmedel

Vill du boka tid för preventivmedel ring oss eller logga in på 1177.se

Gynekologiskt cellprov

Alla kvinnor mellan 23-59 år som har fått en kallelse för cellprov är välkomna att boka en tid genom att ringa oss eller logga in på 1177.se.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Välkommen att boka en tid för att testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar.
Klamydiatest via nätet, 1177.se

Ungdomsmottagning

Välkommen att besöka vår ungdomsmottagning om du är mellan 13-23 år.