Tierps jourmottagning

På 1177 Vårdguiden får du råd om vård dygnet runt, ring 1177 eller besök 1177.se. Är ditt ärende livshotande ring 112 eller ta dig till en akutmottagning på sjukhuset.

På jourmottagningen och vårdcentralen får du hjälp med åkommor som inte kräver sjukhusets resurser, till exempel om du skadat dig eller inte mår bra. Personalen har stor erfarenhet och kunskap om de flesta skador och sjukdomar. Om det behövs får du en remiss vidare.

När vårdcentralen är stängd kan du nå länets jourmottagningar och närakut genom att ringa 1177. På Tierps jourmottagning gör vi hela tiden nya bedömningar, och patienter med störst behov av vård tas alltid om hand först. Ring innan du kommer.

1177 – öppet dygnet runt

Ring 1177 och få råd av en sjuksköterska eller information om vad du ska göra. På 1177.se finns även information om hur du kan må bättre och snabbare bli frisk. Här kan du även logga in och nå vårdens e-tjänster.

Vid allvarliga och livshotande situationer

På akutmottagningen på ett sjukhus får du hjälp om du har drabbats av svår sjukdom eller skadats allvarligt i en olycka. Patienter med störst behov av vård tas alltid om hand först. I Uppsala län finns det en akutmottagning på varje sjukhus. De är öppna dygnet runt.

Nödnumret 112 finns för att larma ambulans om du själv eller någon i din närhet omedelbart behöver akutsjukvård.