Akutmottagning

Vid allvarliga/livshotande skador, ring 112.

Aktuellt

Triageringstält utanför Akutmottagningen 
Nu finns det ett tält uppsatt utanför akutmottagningens entré. Tältet används för att göra en första bedömning av patienter utanför lasarettet. Besökande i bil kan därför inte längre köra ända fram till ingången och patienter kommer att behöva gå en liten bit. Skyltar är uppsatta för att hänvisa bilar rätt. Ambulansinfarten påverkas inte. 

Tältet är inte en "öppen provtagningsmottagning" för covid-19. Provtagning av misstänkt covid-19 utförs endast på inneliggande patienter.

 


 

Har du frågor om din sjukdom eller skada, ring 1177
De kan då hänvisa dig direkt till akutmottagningen, till din husläkare eller boka in dig på en jourläkartid vid Enköpings husläkarcentrum.

Akutmottagningen vid Lasarettet i Enköping är öppen dygnet runt, alla dagar och är till för dig med akut sjukdom eller skada.


Varför får jag vänta på akutmottagningen?
När du kommer till akuten gör vi snabbt en första bedömning av ditt tillstånd. Det styr hur länge du får vänta. Tänk på att alla väntar inte på samma läkare. Man kan på akutmottagningen bli bedömd av medicin- eller kirurgläkare.Tänk också på att det kan komma in patienter med ambulans eller från röntgen.

Om du tycker att ditt tillstånd förvärras under väntetiden måste du säga till personalen!

Din vårdcentral ´
Din vårdcentral kan i många fall också hjälpa dig och kan boka akuta tider vid behov. Kontakta din vårdcentral för mer information.