Medicinmottagning

   

Mottagningen har ett brett utbud av specialistfunktioner och behandlar bland annat hjärt- och kärlsjukdomar, stroke, diabetes, tumörsjukdomar, astma och kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL).


Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, biomedicinska analytiker, fotterapeut, dietist, psykolog och medicinska sekreterare. 

För att hitta till oss går du in genom lasarettets huvudentré. Ta till vänster så finner du oss bredvid Apoteket.


Nå oss på Internet


Med e-tjänsten 1177 Vårdguiden, som du hittar högst upp i högerspalten på sidan, kan du nå oss via internet.
Du kan förnya recept, av- eller omboka din tid och använda funktionen "Kontakta mig". Du slipper passa telefontider och kan göra dina ärenden när du vill och var du vill via internet. 

Nå oss på telefon

När du ringer oss från din telefon svarar en röst som ber dig knappa in det telefonnummer där du vill bli nådd. Du som inte har en knapptelefon lämnar i stället ett röstmeddelande. Du får nu ett meddelande från mottagningen som berättar vid vilken tid du kommer att bli uppringd.

För dig som patient innebär systemet att du inte behöver riskera att få upptagetton eller sitta fast i en telefonkö. Våra telefontider hittar du i menyn till höger.

Receptbrevlåda

Vid vår reception finns en receptbrevlåda där du som är patient hos oss kan lämna önskemål om att du vill ha ditt recept förnyat. Lådan töms dagligen. Fyll i blanketten "Förnyelse av recept" som finns i ett fack bredvid lådan. Dina mediciner kommer att finnas på apoteket inom ungefär 7 dagar.

Hbtq-certifierad verksamhet

Sedan 2013 är medicinmottagningen en Hbtq-certifierad verksamhet. Certifikatet är giltigt i 3 år och 2016 förnyades cetifikatet efter genomförd vidareutbildning. Certifikatet innebär en bekräftelse på att mottagningen arbetar på ett sätt som syftar till ett respektfullt bemötande av våra patienter och en bra arbetsmiljö för våra medarbetare utifrån ett Hbtq-perspektiv.
Hbtq står för homo-, bi- , trans- och queerpersoner.

En Hbtq-certifering handlar om kompetenshöjning såväl som ett synliggörande. Fokus i certifieringsutbildningen ligger på Hbtq-frågor men bör ses som ett strukturerat och målmedvetet sätt att skapa förutsättningar för respektfullt bemötande av alla patienter och medarbetare, oavsett bakgrund. Certifieringen ger ringar på vattnet i det allmäna bemötandet.